søndag 20. november 2011

364 dager, og testing av løpesko

Så er det 40. leveåret påbegynt. Bursdagen bød på champagne, sjokoladekake (riktignok selvbakt) og behørig informasjon om at man fra neste år er nærmere femti enn tretti. Og nærmere seksti enn tjue. Jeg tok det hele med knusende ro og nøt dagen - som naturligvis ble innledet med løpetur - til fulle.

SkiLøperne har utvidet tilbudet; Nå løper vi både tirsdag kveld og lørdag morgen. Ettersom løpegruppa har en del effektivitetshungrende medlemmer (typisk småbarnsforeldre) starter vi allerede 08:30. Å komme hjem før halv elleve lørdag morgen og ha løpt 15 - 20 sosiale kilometer er en fantastisk god start på dagen! Ekstra pluss for at vi kollektivt klarte å løpe feil i forhold til planlagt rute, og endte opp med å finne en runde ingen av oss kjente til.

På torsdag besøkte jeg Löplabbet i Oslo. De søker en kvinnelig løper til sitt team for testing av løpesko. Da jeg ble tipset om dét sendte jeg umiddelbart avgårde en mail-søknad. Noen dager senere kom svar i form av en hyggelig invitasjon til en prat.

Krav til løperne i test-teamet er at de løper minst seksti kilometer i uka. I første omgang skal 2012-modellene av mengdetreningsskoene testes. Det gjøres over en to-måneders-periode, fra slutten av desember til slutten av februar. Hvert par, oppunder 15 av dem, skal man løpe minst fem mil med. Utendørs. Deretter skal det avgis skriftlig rapport. I tillegg skal testteamet møtes et par, tre ganger i testperioden.

Det er sikkert litt utfordrende å måtte løpe fem mil med en sko man ikke liker, og en viss skaderisiko finnes det i å skulle løpe såpass langt med en sko som eventuelt ikke passer foten. På den annen side får man virkelig lært mye om løpesko, og muligheten til å på grundigste vis finne ut hvilke sko man liker. Jeg synes det høres utrolig spennende ut!

Og tenk så mange løpesko jeg kunne sniffet.

Aaaaaaah.... 
Mon tro om sko-rapportene skal inneholde lukt-vurdering.

Löplabbet hadde hatt noen andre inne til mini-intervjuer også, så hvem de velger er (så langt jeg vet) foreløpig uavklart. Jeg mistenker imidlertid - kall det velutviklet kvinnelig intuisjon - at det blir en av de andre som får tilbud om plassen på løpesko-testteamet. Vi får se. Én ting er sikkert; jeg ville i alle fall ikke fått oppdraget dersom jeg ikke hadde forsøkt.

Janicke

8 kommentarer:

Anna sa...

Hvor kan jeg avgi stemme? Klart det må bli deg, så kan du snikdele litt av hemmelighetene her på bloggen;-)
Og gratulerer med dagen som var, høres ut som om du tar det hele med knusende ro. Tenk så god form du e i, din biologiske alder er ihvertfall langt nærmere 20 enn 40!

Og jeg misunner Ski-løpernes fellesskap, langtur med selskap er jo nesten "gratis" trening.

ania sa...

Først og frems gratulerer med dagen og velkommen i voksenkvinners rekke. Det er deilig å være 40 Kvinner er visst som en god vin jo eldre jo bedre (til en visst alder).
På det andre: jeg leste om den skotesten selv og da tenkte jeg med en gang at du ville være perfekt for dette. Så jeg krysser fingrene for deg. Det hørtes veldig gøy ut. (selv ville jeg ikke klare å løpe 6pkm/uke i vinterperioden). Så jeg krysser fingrene

Ingalill. sa...

Gratulerer med dagen og så enig i det der med god vin. Du er beundringsverdig rolig må jeg si, har det ikke gått opp for deg ennå? -)

Når det gjelder testing av sko er de jo teeeitte hvis de ikke velger deg, men er du sikker på at du vil bli valgt. Det er vel ikke tunge mengdesko du nyter i lilla magedrag?

lettbent sa...

Anna: Avstemming ja, da hadde jeg nok forsøktnå mobilisere - men nå er det bare å vente. Hadde nok blitt litt skriving om sko, om jeg hadde fått lov da. (c: SkiLøperne er topp, virkelig gull verdt!

Ania, Ja, man får vel innse at man begynner å bli voksen nå. Trives jo på trettitallet, men alder er bare et tall. Har det bedre nå enn noen gang før - det er det viktigste. Takk for fingerkryssing!! (c:

Ingalill: jorda, det har gått opp for meg, men jeg tok førtiårskrisa mellom 32 og 38, så nå har jeg liksom fått slikt ned de skarpe kantene på den skrekken. Det hjelper også å ha en mann som er fire år eldre og venner som fyller tidligere på året. Alt er med på å gjøre overgangen mykere. (c: Ang løplabbet; kan jo være at de andre er skikkelig seriøse løpere. Mulig også at de ser det som en ulempe at jeg bor og jobber i Ski, selv om det egentlig ikke tar stort lenger tid å reise fra Ski enn å reise fra deler av byen. Jaja, litt spenning gjør dagen morsommere.

Astrid sa...

Så spennende, krysser fingrene for deg!

- 8.30 lørdagsmorgen, dere er *virkelig* flinke... :)

lettbent sa...

Tusen takk, Astrid. Får nok svar en av de nærmeste dagene. 8:30 er jo langt på dag. Etter Kina har jeg stabilisert meg på å stå opp rundt fem...

Frk. Løpeskjørt sa...

Håper du får teste sko! Det hadde vært gøy - også for oss andre. :oD

lettbent sa...

Toneklone: Ja, hadde virkelig vært gøy... (c: