søndag 13. november 2011

Spenningen stiger

Jetlagen slipper taket. Vintertiden får ta skylden for at jeg stadig føler for å stå opp i tidligste laget. Fem dager etter at jeg lett måpende vandret rundt i Den forbudte by føles Kina igjen uendelig langt vekk. Litt etter litt skifter tankevirksomheten fokus over på andre, og mer geografisk nære, temaer; familie, jobb, jul, venner, hus og (neglisjert) hage. Og naturligvis løping.
Ok, helt ute av hodet er det ikke. 

Da det ble klart at løpet i Xi'an ikke kunne føres på listen over de Fem før førti måtte en erstatning identifiseres. Om en knapp uke går jeg inn i det siste året med et tre-tall først, og det betyr: veldig lite rom for å feile. Nå må det bli tre maraton på ett år.

Av flere grunner tenkte jeg umiddelbart på Stockholm:

  • Lest og hørt mye positivt om løpet. Ikke så flat og "lettløpt" som Berlin, men fin trasé i vakre Stockholm.
  • Geografisk nært og med flere transportmuligheter: fly, tog, bil.
  • Over en måned etter London, men såpass tidlig at jeg forhåpentligvis har fire maratonmedaljer på veggen før sommerferien.
At jeg i tillegg kan tilbringe maraton-helgen sammen med pappa, som bor i byen, er en fin bonus.

Det var i grunn bare å melde seg på. Fem før Førti er langt i fra tapt ennå, det har bare blitt enda litt mer spennende.

Janicke

13 kommentarer:

Anna sa...

Jeg elsker Stockholm, og vil løpe der en gang jeg også. Hadde det ikke vært for at maraton er før sommeren, hadde jeg uten tvil meldt meg på den fremfor Berlin. Men jeg må ta sommeren til hjelp, for å få tid til de gode lange turene.

At du når 5 før førti er jeg ikke i tvil om, men er spent på hva som kommer etter. Du får passe på at det ikke blir skikkelig antiklimaks vet du, både ferdig med et stort mål og over i nytt tiår...;-)

Erik sa...

Er ikke i tvil om at du klarer tre til før 40. Det er imidlertid enda mer interessant hvor mange du tar etter førti ;)).
Erik

lettbent sa...

Anna: Stockholm halvmaraton er også fin, har løpt den tre, fire ganger. Men neste år blir den vel tett på Berlin for deg. Lidingöloppet hadde også vært artig å prøve. Bare 30 km men visstnok like tøft som maraton.

Takk for tilliten mht FFF. Det burde jo kunne gå. Og du har helt rett mht antiklimaks. Tenker litt på hva som kommer etterpå. Kanskje triatlon. Og så håper jeg at jeg er sulten på flere maraton også.

Erik: Det er et godt poeng. Kanskje jeg allerede nå bør sette opp mål om "Tyve før femti" eller noe... (c:

Unknown sa...

Hadde det blitt maraton i Kina hadde det blitt for lett for deg, veit du. Tre maraton på et år er en kjempeutfordring, men absolutt mulig. Iallfall for deg, med ditt pågangsmot, treningsgrunnlag og talent!

Lykke til med løpetreninga, det er nå du gjør jobben for å komme under 3:30!

Nina sa...

Jeg blir like imponert hver gang jeg leser bloggen din. Du er en stål kvinne ;)

lettbent sa...

Siri: Ja, det hadde vel blitt for enkelt med bare to neste år, sånn sett var jo dette positivt, hehe. Jeg får bare justere ambisjonene i forhold til de tre. Å gjennomføre skal jeg da alltids få til.

Nina: Hehe, takk. (c:

ania sa...

Det var vel mening at du skal til Stockholm og løpe der. Lykke til du klarer det vel med god margin!

Hege sa...

Hei! Ny leser på bloggen din og må føye meg til resten av kommentarene her, imponerende!
Jeg sliter med å komme igang igjen nå etter barnefødsel og diverse sykdom, men har løpt mye tidligere. Jeg leste at du startet med å kjøpe deg tredemølle så lurer på om dette var noe som hjalp deg godt igang igjen? jeg er ganske glad i mølla men usikker på om jeg skal skaffe meg en egen da jeg veit at treningsutstyr har en tendens til å bli støvsamler etterhvert, og kanskje ikke like motiverende å løpe hjemme....

Takk for en topp blogg!
Mvh

lettbent sa...

ania: Ja, kanskje det var meningen. Jeg gleder (og gruer meg) som jeg skal i alle fall. (c:

Hege: Hei, så hyggelig at du leser bloggen. (c: Det er tøft å komme igang. Trening er ikke alltid lett å motivere seg for, og spesielt ikke i starten når formen er et stykke fra det man ønsker. For meg var tredemølle helt avgjørende, men så er ikke jeg noe treningssentermenneske. Tredemølla har ikke blitt støvsamler her. Fordelen med tredemølle hjemme har vært at jeg ikke har noen unnskyldninger for ikke å trene (dårlig vær, alene med barna, ikke rent/pent treningstøy etc.) Og så har jeg tv der, så jeg kan få sett på programmer/serier jeg ikke ville tatt meg tid til å se ellers. Det sosiale aspektet ved å trene på senter er ikke viktig ettersom jeg har en løpegruppe. Løpegruppe anbefales forøvrig på det varmeste! Sjekk om det finnes der du bor. (c:

Du har en stor fordel i at du har løpt mye før og vet hvordan det kan være å løpe når kroppen er vant, og hvordan det er å være i god form. For meg er det også viktig å for å orke å henge med på alt annet, og så vil jeg at barna mine skal vokse opp med oppfatningen at det å trene er en naturlig del av livet.

Lykke til med treningen - og tredemøllevurderingen! (c:

Hege sa...

OK, takk for respons! Har du forresten noe tredemølletips da? eller hvilken typer bruker du og er fornøyd med?
Mvh

lettbent sa...

Skulle da bare mangle. (c: Jeg kjøpte tredemølle fra Sportsmaster på nett (http://www.sportsmaster.no/). Den har jeg hatt i drøyt fem år og har fått være med på to flyttinger - og jeg har aldri hatt noe problem med den. Nå er jeg ikke veldig inne i hvor mye man må gi for tredemøller i dag, men jeg vil anbefale å velge en med god motor og litt bredde og lengde på båndet. Ikke de aller billigste liksom. Så langt jeg kan se får du en veldig god mølle om du har mulighet til å investere rundt 10.000. Jeg bruker sjelden programmer, styrer heller intensitet og motbakke selv. Det viktigste er at den er solid og føles trygg å løpe på. Om du er medlem i Kondis mener og tror jeg at du får rabatt hos Sportsmaster (10 eller 15 % ?) - da tjener du fort inn Kondis-kontingenten. (c:

ania sa...

Hei
Beklager at jeg blaner meg i tredemølle diskosjon, men kunne ikke unngå... Jeg har også begynt å løpe når vi kjøpte tredemølle. Det var for ca 4 år siden og jeg løp mens Theo (minstemannen)sov Lyden av mølle fikk ham til å sove (beste medisin mot kolikk). Jeg har mælla på soverommet, men selvet "belste" kan taes opp så det tar ikke så mye plass likevell. Jeg ser på TV og kan løpe lang når jeg ser eks på finale i håndball.
Så anbefaller tredemølle på det starkeste!!! Det er verdt pengene (må være litt ordentlig kvalitett) særlig når andre i familien (mannen) også bruker den.
:D

lettbent sa...

Helt i orden med innblanding. (c: TV (gjerne med videomulighet, jeg har koblet til barnas bil-dvd-spiller) er gull. Tror ikke jeg hadde holdt ut veldig lenge på mølla uten den eller eventuelt musikk. Veggen i kjellerboden er liksom ikke så givende i lengden.