lørdag 4. juni 2011

Nyforelsket!

Kvalitetstrening. Det er tøft, men har man bestemt seg for å kjøre treningsprogram så er det bare å gjøre jobben. Tirsdag ble det kombinasjon av bakker og intervaller, og på torsdag var det "snabbdistanse" (på godt norsk). Derfor var det godt å kunne løpe en vanlig distanse igjen i går, om enn litt tungt. Ikke så rart kanskje.

I dag var det imidlertid full godfølelse igjen. En riktig så deilig morgentur på mykt skogsunderlag for å veie opp for all asfalten beina har hamret mot tidligere denne uka. 
Fint og skyggefullt i skogen.

Det var meningen at det skulle bli med disse 13 morgenkilometerne i dag. Jeg hadde absolutt ingen planer om å kjøre en ny treningsøkt senere på dagen. Den idéen oppsto først etter at jeg hadde vært på Löplabbet i dag.

Jeg skulle egentlig bare kikke. Hadde absolutt ingen planer om å løpe i kjole og dinglende øredobber på tredemølla der inne. Men det var før jeg møtte disse:
Løpe-diva?

Den løpbare delen av skoparken (man har da noen som ikke lenger egner seg for løping, men som blir stående av sentimentale årsaker) bestod, inntill anskaffelsen av disse Asicsene utelukkende av Adidas; To lettvektere (Aegis og Boston 2) i tillegg til terrengskoene XT.

Grunnen til at jeg i hele tatt tok turen innom Löplabbet var for å vurdere om jeg burde ha en mengdetreningssko. Noen som kanskje er litt mer skånsomme enn de to lettvektsparene. Jeg spurte om hjelp til å vurdere et Mizunopar mot et Adidas-retropar og fikk strålende hjelp...

Adidasene ble avskrevet uten testing. Deretter ble to forskjellige Mizunoer prøvd på foten, men de var bare ikke riktige. Jeg var derfor veldig positiv da jeg fikk tilbud om å prøve noe helt annet. Med bakgrunn i at lettvekterne egentlig fungerer veldig godt for meg, og ikke fører til vondter, var tanken at jeg kanskje ikke trenger en tyngre mengdetreningssko. I stedet ble jeg introdusert for superlettvekterne Asics Gel Tarther Diva, og søt musikk oppstod.

Fargen. Designen, Vekten (de veier i praksis ingenting). Passformen. Løpsfølelsen. Til og med lukten. Alt bare stemte.
Jeg simpelthen elsker lukten av nye løpesko!
(Bildet ble tatt FØR skoene ble tatt i bruk.)

Det er mange år siden sist jeg løp med Asics, og selv om de kjentes bra ut på mølla i butikken (og alt annet stemte) så var jeg veldig nysgjerrig på hvordan de var å løpe ordentlig med. Ettersom langtur står på programmet i morgen - og det er litt for risikabelt å begi seg ut på langtur med sko man ikke har testet først - var det bare en ting å gjøre: en ny løpetur i dag.
Trangen ble for stor - skoene måtte testes.
Ut på dagens andre tur (naturligvis iført løpeskjørt).

Ivrig og forventningsfull bega jeg meg ut i den nydelige og stekende sommersolen. Ville skoene innfri den gode omtalen fra butikken? Var de så raske og gode som jeg hadde blitt fortalt?

Svaret ga seg raskt (i dobbel forstand). Skoene løp nærmest av seg selv og med en løpsfølelse jeg ikke har kjent maken til. I nedoverbakkene hadde jeg nesten problemer med å henge med. Fem kilometer er det ingen tvil; Asics Gel Tarther Diva er mine nye favorittsko. Neste "date" blir på tirsdag og jeg gleder meg allerede.

Janicke 

20 kommentarer:

Silja sa...

NAJS ;-))))) stum av beundring.......

Terje sa...

En god løper fortjener en god sko! :)

Ingalill. sa...

Wow, de var til og med penere enn mine,
- nice også med t-skjorte matching
, en joggende fashionista -)

(Montro om jeg ville like skokjøp bedre hvis jeg skiftet ut megndesko med lettvektere (gasp, bena skriker av frykt bare ved tanken). Sånn som det er nå misliker jeg sterkt å kjøpe løpesko, tar så langt tid og få dem tilpasset og man vet aldri hvilke snikende plager de vil frambringe.)

- åja, og som det sies over her:
Fortjent!

Lille søster sa...

Å, jeg har visst kjøpt feil sko!!

Astrid sa...

GRATULERER! Nå blir det jo en drøm å løpe intervaller!

Kos deg på langtur i dag - regner med at du husker på å ta med nok drikke ;)

Anna sa...

Ah, litt misunnelig både på gode løpeøkter og sko, og ikke misnt iveren som gjør at du legger ut på tur to ganger på en dag.
Løplabbet er sjelden en butikk man bare går og titter i....derfor er det best å holde avstand med mindre lommeboka og plassen tillater nok et par sko....

lettbent sa...

Silja: Ja, skikkelig NAJS!! Ah, det er så gøy med nye sko.

Terje: Hehe, tusen takk! (c:

Ingalill: Jeg skrev ikke at jeg valgte t-skjorta for å matche skoene, men jeg gjorde faktisk det. Synes nesten det var litt flaut - men likevel...jaja.

Lille søster: anbefaler å teste dem neste gang du skal kikke på sko. (c:

Astrid: Tusen takk, og ja, det blir spennende å teste disse på intervaller (endelig noe som kan virke mer motiverende på de øktene også). Langturen gikk fint. Hadde med nok drikke, og så var det ikke like varmt i dag som i går.

Anna: Det måtte et nytt skopar til for å friste meg til økt to i går. Det var jo litt godt å slappe av i sola også, liksom. Enig angående Löplabbet. Turte ikke å kikke på løpeklærne i går, det går aldri bra...

Endorfinlykke sa...

Wow. Du skulle definitivt vært selger. Jeg fikk herved akutt trang til å prøve de skoene selv. Har for tiden ingen perfekte og finner ikke ut hva føttene mine trenger. Løplabbet, snart!

Frk. Løpeskjørt sa...

Så kule sko!

Også misunner jeg sånn dere som løper i skogen. Møter dere aldri orm? Selv ikke stålorm?
Jeg har jo relativt kort vei til skogen og løp der masse før, men nå i fjor møtte jeg bare orm - hver eneste gang. Og dermed tør jeg ikke lenger.
Møtte aldri orm i Oslo, så det må være Østfolds skoger som har mye orm altså.

Endorfinlykke sa...

Har ikke sett orm i mine skoger, men det blir ofte et fullverdig måltid av fluer og bugs.

lettbent sa...

Tenkte litt på orm der jeg løp i dag, spesielt da jeg måtte småhoppe meg over en kløvereng med gress til midt på leggen - men så heldigvis ingen. Nesten litt skuffet over å ikke treffe på dem, skulle gjerne tatt et bilde. Tenker i grunn mer på elg når jeg løper alene i skogen. Vil nødig havne mellom mor og kalv... Iiiik

Anne Mette Lie sa...

Åh, FINE skoene! :-))

Atle sa...

Med de skoprisene Løplabbet opererer med kan jeg anbefale en USA-tur ! Et par-tre slike par som du kjøper og flybilletten er inntjent (er jo klar over at ikke alt kan måles i penger, men det er noe "gærent som ikke er riktig" når et par sko som koster 380 kroner i USA skal koste 1200 i Norge. Bør jeg foresten kjøpe Aegis 2 som lettvektsko?

lettbent sa...

Det gjelder forsåvidt ikke bare skoprisene, men priser generelt i dette landet. Får sjelden disse skoene billigere andre steder innenfor landets grenser, med mindre det er fjorårets modeller. Vi snakker om USA-tur neste år. Både familietur og en ørliten drøm om Boston maraton (må bare gjøre Berlin først). Uansett skal det shoppes løpesko - og mye annet.

Når det gjelder Aegis er jeg veldig fornøyd med mine (fra i fjor). Vet at Aegis 2 er litt bredere enn fjorårets modell. Den er lett og har veldig god løpsfølelse. Aegis har vært min lettvektssko inntil nå, og for meg har den vært - og er - super. Og jeg kjøpte den jo fordi så mange snakket varmt om den. Helt klart verdt å teste for deg også. (c:

Frk. Løpeskjørt sa...

Er bare jeg som møter den forbaska ormen tydeligvis. Sambo ser aldri orm.
Men han ser ingenting heller da. :oP Om vi løper sammen og han er foran meg løper han rett over en stålorm uten å se den, enda den kveiler seg midt i veien. :oP Og jeg er bak og får panikk, haha.

Sko er svinedyrt. Jeg pleier å bestille fra Running Warehouse. Vi er flere som bestiller i slengen, og alle mine løpesko (inkl Nike Free) har da kostet ca 600,- i snitt, inkl. alt.

Espen sa...

Håper jeg blir like forelska - fordi jeg har 2 stk tarthar på vei til meg i posten nå =)
(Hvite riktignok)

Har selv skikkelig trua på skoen, utifra "specsen" på skoa. Den ligner en god del på adios synes jeg - har omtrent samme vekt, samme såle og lik heel-to-toe ratio...

Gleder meg veldig til å teste skoa! Bengt har også kjøpt et par =) Får vi se om vi blir like forelska som deg =))

lettbent sa...

Ja, Tarther var en ny sko-opplevelse. Nå har ikke jeg testet Adios, men jeg forstår jo lovprisingen av de skoene dersom de ligner Tarther. Er veldig flink til å variere sko så jeg har bare løpt to turer med Asicsene så langt, men i helgen skal de til pers igjen. Fordelen med å ikke bruke de så ofte er at jeg gleder meg skikkelig til å ta dem på igjen. (c:

Håper både du og Bengt får en like god opplevelse når skoene dukker oop. (c:

Astrid sa...

Ville bare si at jeg var på Løplabbet i dag og tittet på disse vidunderlig vakre skoene! Vanvittig lette og SÅ lekre at jeg også ble stormforelsket ved første blikk! Nå har jeg nylig kjøpt Lunaracer (men ikke prøvd dem noe særlig fordi leggproblemene blusset opp igjen rett etterpå) og tror ikke jeg tør prøve så lette sko, men ÅÅÅH så deilige de var! Heldiggris :-)

lettbent sa...

Det ser ut til å bli en varig forelskelse også, for min del. Skal ikke se bort fra at også de hjalp meg til ny pers på lørdag. (c: Kanskje du kan teste dem etterhvert når du føler deg trygg på at leggene har kommet seg over faresonenen...

Astrid sa...

Ja - vi får se i 2012, jeg gleder meg allerede :)