onsdag 22. juni 2011

Blod på tann

iFormløpets gledelige opplevelser har gitt blod på tann og ny inspirasjon til både trening og løpsdeltakelse. Ytterligere to løp er ført opp på årets liste:


Christian Frederik-løpet i Moss den 20. august er et helt nytt milløp. Ektefellen, som har bakgrunn fra Moss, foreslo at vi begge skulle være med her. Klart det!
Det andre løpet er KK Mila i Oslo den 15. oktober. Etter iFormløpet er det ikke så nøye om det er dameløp eller fellesløp; begge typer har sine gode sider. Start og mål på Aker Brygge burde bety bra med liv og røre selv om det riktignok er overhengende fare for alt annet enn sommerstemning på brygga på denne tiden.

Hytteplanmila har det blitt blogget så mye pent om, og løpet er nå mer enn bare nevnt på årets liste (registrert og betalt). Gleder meg allerede til de sagnomsuste bollene etterpå.

Naturligvis finnes det et ønske om å forbedre pers'en på mila i alle fall ett av disse tre løpene, men ulempen med enhver nyvunnen pers er at den gjør det vanskeligere å ta nye...

Fjorårets t-shirt og startnummer i Halvtraver'n..

Nordmarkstraver'ns kortdistanse, Halvtraver'n, har en litt utrygg plass på løpslista på grunn av skadefrykt så tett mot maraton, og litt for god hukommelse fra 2010. Samtidig klarer jeg ikke helt å slippe tanken på dette løpet. Forundrer meg ikke om jeg står på startstreken den 3. september.

Fredrikstadmarka rundt er visstnok 20 kilometer i flott natur og et veldig fristende løp, men det skal vurderes i forhold til en veldig spennende annen, potensiell, maratonmulighet i begynnelsen av november. Jeg må utrede behov for restitusjon mellom maraton. Bør man løpe to maraton med bare en drøy måned mellom? Én gang i livet liksom? Anes en mulighet for Fem før Førti?

Oslos Bratteste stod opprinnelig på lista, men - reality check - å tro at man har lyst til å klatre opp en bratt skråning det forteste man kan bare én uke etter en maraton... Vel, det får være måte på overmot. Motbakkeløp skal testes, det må jo være en grunn til at det popper opp målseil på enhver kolle, så det er bare å identifisere ett som passer bedre inn i agendaen..

Uansett er det duket for en travel høst og rikelig med anledninger til å sanke gode løpsopplevelser. Ja, og antakelig gjøre seg noen andre erfaringer også. Men kjedelig, det blir det garantert ikke.

Janicke

12 kommentarer:

Frk. Løpeskjørt sa...

Jej! Mange av de samme som meg! Bra du blir med på Christian Frederik-løpet. Ser ut som en kjempefin løype, og det virker som de har planlagt ganske mye liv. Håper mange blir med og løper og at mossingene virkelig stiler opp langs løypa. Moss trenger dette løpet, så jeg håper det blir kjempebra! Jeg må bare ordne meg fri, eller så får jeg bare ta en avstikker på noen meter i løpet og svippe bort på jobb. :oP

lettbent sa...

Bra - da burde det gå å hilse live. (c: Kjekt med løp som er i "nærområdene", og selv om det er veldig mange løp jeg aldri har tatt (de aller fleste) synes jeg det er litt stas med helt nye løp. Spørs om avstikker på jobb har god effekt, de burde jo heller sponse deg og sikre seg litt "løpende" reklame denne dagen, hihi.

Astrid sa...

Hva, maraton i november også?!? Gærning! ;)

Kanskje jeg også blir med på Christian Frederik-løpet! For jeg har ingen løpsplaner før Berlin.

Jeg har tenkt å "løpe" Oslos Bratteste jeg, altså... Men bare for moro skyld!

Du kommer ikke til å angre på at du meldte deg på Hytteplanmila!

Nina sa...

Spreka!
KK-mila har jeg også planer om å være med på siden jeg ikke fikk vært med på Iform-løpet.
Tror du kommer til å klare 4 før fylte 40 

Ingalill. sa...

Nå som kvinneløpbarrieren er brutt og smaken på goodiebags forsterket, tror jeg det blir KKmil på meg også. Oktober er en mye bedre løpemåned.

Jeg er kun påmeldt OM, men burde vel hive meg over resten før jernet blir kaldt og jeg igjen begynner å tenke at løp er livsfarlig -)

Har aldri vært i Moss. (tror jeg)

lettbent sa...

Astrid: Maraton i november dreier seg om en mulig mulighet som det kanskje ikke går å si nei til... Vi får se. Antakelig galskap, men for en opplevelse det ville vært. Får se om muligheten blir en realitet, så "krysser jeg den broen når jeg kommer dit". Christian Frederik er jo "rett rundt hjørnet" for dine gamle hjemtrakter. Bli med da vel. (c:

Når det gjelder Oslos bratteste er jeg bare redd for å ødelegge interessen for den typen løp ved første forsøk. Om beina er maraton-døde, så tviler jeg på at jeg blir "frelst"... Mer tent på Fredrikstadmarka, og vil heller prioritere det. Men du har jo løpt motbakkeløp før, så da er du mer erfaren.

Nina: Bloggerne kaprer KK Mila!! (c: Kjør på.

Ingalill: Man kan si hva man vil om goodiebags, men jeg liker dem godt jeg. Gratis blader, intimsåpe, plaster, currygrytepulver, t-shirts og annet - helt nydelig. (c: Noen ganger må man bare kaste seg utpå mens motet er (overdrevent) høyt, så får man heller angre bittert senere, høhø.

Moss er hyggelig vettu. Loktern'te Moss i de' hel' tatt. Aner vi enda en påmelding?? (((c:

Endorfinlykke sa...

Gøy å se litt løpsplaner! Må innrømme jeg syntes det var veldig tilfredsstillende med et slik kvinneløp hvor man kan komme høyt oppe på resultatlista (noe jeg nok aldri vil oppleve ellers). Dog jeg vil heller ha medalje enn goodies, et bevis for å ha gjennomført...

Jeg har også en dragning mot en ny Halvtraver'n og har hørt så mye fint om Hytteplanmila (potensielt perseløp også?).

Frk. Løpeskjørt sa...

Da satser vi på å hilse "live". :o)
Jeg syns dette løpet er spennende siden det er helt nytt. Moro å kunne være med på noe helt fra starten. Jeg prøver å få med alle jeg kjenner, sånn at det blir mange deltagere og sannsynligheten for at det blir gjentatt neste år blir større.
Mossekarusellen blir arrangert hvert år, og de er flinke til å arrangere den altså.(Bortsett fra nettsiden - som jeg klør etter å fikse for dem) Vet ikke om det er de samme folka da, men løpemiljøet her er vel ikke akkurat kjempestort så man skal vel ikke se bort fra at det er noen av de samme som står bak.

Hytteplanmila og Halvtraver'n satser jeg også på. De ser så fine ut begge to. Og selvfølgelig KK-løpet. Der kan til og med snegler som meg oppleve mestringsfølelse og det liker vi. Samt goodiebags selvfølgelig. :oD Der kjenner jeg plutselig mange nyfrelste løpere (samt noen som begynner å løpe nå) som skal være med, så det er jo litt uvant. Jeg er vant med å bare være meg, helt til jeg også fikk med søsteren min. Gøy at det kommer sånne rene jenteløp så flere blir fristet til å prøve. Satser på at det blir et bra arrangement!

Siri sa...

Så mange løp, så liten tid!!
Jeg har ikke lagt høstkabalen ennå, men de som jeg håper å få til:
Run to the beat, London i september
Oslos bratteste
Nordmarkatravern, mest trolig halv bare
KK mila
...

lettbent sa...

Marit: Ja, ikke sant. Bra når ikke hele eliten er med liksom. (c: Medaljer eller goodies - vanskelig valg, men jeg ender nok opp på det samme som deg. Goodiebags er fort glemt, tross alt, mens medaljen varer. Hytteplanmila skal være et perseløp, så veldig bra at det er siste på sesongen. Det blir den endelige muligheten!

Toneklone: Skal nok få med meg flere til Moss jeg også. Helt enig i dette med nettsider og kløe. Kanskje en forretningsidé å spesialisere seg på løpsarrangements-nettsider - bortsett fra at de sjelden er interessert i å bruke penger på det da... Dårlig idé. Sc:

Siri: Altfor lite tid. Run to the beat høres jo fantastisk ut. Løp du der i fjor også? Mener jeg leste om noen som gjorde det. Tøff plan du har for sesongen, så snart etter fødsel!

Anna sa...

Etter triathlon 13.august tar jeg det som det kommer! Men Hytteplan er et must, veldig hyggelig, bra (perse)løype og nå også enda mere bra folk!

lettbent sa...

Triathlon er bare så rått.

Hytteplan blir nok en perfekt avslutning på den norske løpssesongen!