mandag 30. mars 2009

Au da - der kom våren gitt.

Jeg venter og tenker på og drømmer om og gleder meg til våren. Et par ganger nå har den gitt oss noen smaksprøver; Temperaturen har steget mot to-sifret pluss, fuglene har begynt å øve på sangene sine og snøen smelter mens solen skinner - og varmer! På en løpetur brettet jeg til og med opp ermene!! Hurra!

Herlige vårfornemmelser nytes til fulle, selv om jeg vet at vi vil få opptil flere snøfall og kalde perioder før den virkelig sommer-bringende våren kommer. Inntil nå har jeg forsøkt å få tiden - de frosne, bløte og kalde dagene - til å gå fortere. Når våren endelig, om enn bare så vidt, dukker opp vil jeg umiddelbart sette på bremsene. Dette skal nytes! Gåsunger, hestehov, hvitveis og sprettende blader på bjørk og andre vekster må ikke ha det for travelt. Forventningen om en deilig vår og sommer, at alt ligger foran oss, er det aller beste. Hver lille dose av våren er så fantastisk; smeltende snø som gir snøfrie flekker, lyden av mennesker som kommer ut fra vinterhiene sine igjen, barn med sykler, hoppetau og strikk, den første utepilsen, votter og luer som får ligge hjemme. Nydelig...Fem før førti
Nå har jeg bestemt meg for my BIG challenge: Innen jeg når den omfangsrike og runde alder av førti skal fem maraton være gjennomført.

New York har jeg allerede. I 2007 slet jeg meg gjennom Manhattan og kom i mål på litt under fire timer. I høst skal jeg ta Berlin. Hmmm, hørest nesten ut som Lonard Cohen: First I took Manhattan, now I'll take Berlin.

De tre siste ser jeg for meg at blir Paris, London og Boston. Sistnevnte krever jo kvalifisering. For en kvinne på min alder (36) betyr det at jeg må løpe Berlin, Paris eller London på under 3:45. Berlin skal visstnok være en rask bane, men noe sier meg at jeg må gjøre en del av jobben selv likevel.

Det kan gå...trur eg.


J

Ingen kommentarer: