lørdag 12. september 2015

Løping meg her og løping meg der

Facebook-feeden er fylt til randen med bilder fra løp og ritt. Brede endorfinopphøyde glis, tøffe sportssolbriller, svetteblanke panner og stolte medaljer. De fleste er gjengangere, men av og til overrasker feeden med lykkelige "just did it"-bilder av personer man aldri ville sett for seg med løpesko på bena. Langt mindre med startnummer på brystet. Gledelig, men samtidig litt urovekkende...

Jeg trekker to konklusjoner av min gjennomsvette facebook-feed:
1. Vennekretsen er rundt førti år
2. Det er høysesong for løp og ritt

Og når det gjelder disse nyfrelste som spretter frem som troll i eske midt i feeden, svette og med smil som avslører at enda en ihuga anti-løper har fått smake godfølelsen, kan en tredje konklusjon trekkes: Løpebølgen nærmer seg toppen.

Klassisk "Har akkurat trent og er superhappy"-bilde. 

Enkelte fnyser av trenings- og konkurranse-oppdateringer i sosiale medier og kaller det skryt. Ren misunnelse! Det er supert at folk er i aktivitet og er så fornøyde at de vil dele det med andre. Det kan endog være riktig så inspirerende. Så ville det kanskje vært rart om jeg, som har en hel blogg fylt til randen av svette og medaljer, mente noe annet.

Nå har det riktignok blitt et blogg-opphold på over to måneder. Det var absolutt ikke meningen, og det ligger mang et påbegynt og forkastet blogginnlegg strødd utover perioden. Tiden - og til dels livet - og har motarbeidet ferdigstillelse og publisering. Løpingen er imidlertid vedlikehold til fulle.

Det har blitt mang en løpetur alene...

...og nesten like mange i selskap med én eller flere andre, 
som for eksempel SkiLøperne-venner.

Antall runder rundt og rundt på baner de siste to månedene tør jeg ikke tenke på...

...men jeg tenker gjerne på alle kilometer gjennom vakkert landskap...

...og alle fantastiske solopp- og nedganger jeg har fått med meg.

Egen løping burde kanskje vært nok. Det blir tross alt noen timer i uka. Spesielt om man tar med organiseringen av løpegruppa SkiLøperne. Men så er også jobben i Springtime svært så løpsrelatert. Jeg skriver og fikser bilder om løp i dokumenter og på nettsidene, jeg snakker med kunder om løping, lager annonser om og organiserer løpsreiser.

Som om ikke det blir nok løping med det, så arrangerer SkiLøperne mosjonsløpet SkiLøpet. Fra jeg var barn fantaserte jeg litt om en militær karriere, så muligheten til å bli general - om enn "løpsgeneral" - måtte jeg jo bare gripe.

Militær disiplin i organiseringen av SkiLøpet. 
Skulle helst hatt general-jakke, dette er vel nærmere korporal...?
(nei, det ble aldri en militær karriere gitt)

Jo, det blir litt "løping meg her, og løping meg der", men det er vel ikke mer omfattende enn andre som virkelig brenner for det de driver med. Dessuten er det så vidt forskjellige ting som gjøres rundt løpingen som tross alt ikke er løping: småbedriftsledelse, skriving, foto, organisering og gjennomføring av arrangement, reiseledelse, markedsføring, prosjektledelse og web. Å få holde på med alt dette, relatert til favorittaktiviteten... Vel, jeg er i grunn ganske heldig.

Chewbacca har høye forventninger til hårete måloppnåelse i Berlin. Jeg er
vettskremt, men drømmer om å kunne krysse av et nytt Chewbacca-mål om 15 dager.

Derfor blir jeg heller ikke lei av strømmen av svette statusoppdateringer i løpshøysesongen, selv om de akkurat nå gjør meg litt stresset. Alle disse presterende vennene minner meg stadig mer på at Berlin Marathon er rett rundt hjørnet. Det er snart dags for årets tredje og viktigste forsøk på Chewbacca 3:15-målet! Den siste langturen løpes i morgen tidlig. Deretter er det i grunn ikke mer å gjøre. Med nedtrappingen skal det også jobbes med opp-psykingen. Nå starter nedtellingen for alvor. 15...

(Og jeg skal blogge litt oftere enn annenhver måned fremover, men mellom blogginnleggene kringkastes og deles naturligvis trening og opplevelser på Instagram (@lettbent) og på Strava (Janicke Bråthe Ekelberg.)

Lykke til om du løper løp i helgen. Håper du deler opplevelsene dine på sosiale medier! (c;

Janicke

Ingen kommentarer: