torsdag 31. oktober 2013

Tilbake til start

Planen var definitivt å reise tilbake mye tidligere, og ikke nødvendigvis for maraton. Egentlig absolutt ikke for maraton. Var veldig ferdig med det. Selv for en løpenerd er egentlig New York mye mer enn New York City Marathon - men New York City Marathon er en ganske "big deal" da.

Oppløpet er så godt som klart, og Grete Waitz er blant de hedrede
i NYRR Hall of Fame det siste stykket før mål.

I 2007 kjøpte jeg mitt første maraton-eventyr gjennom Springtime Travel. Totalt uvitende om hva jeg gikk til, spent og vettskremt. Hadde noen fortalt meg at jeg seks år senere skulle ha hele syv maraton og to ultraløp i bagasjen, og at jeg skulle få reise til New York som Springtime-representant, hadde jeg ledd rått. Etter løpet - resten av dagen - var jeg kald, uggen, fullstendig gåen og lovet meg selv å aldri gjøre noe så dumt og vondt igjen.
Lykkelig over å ha fullført - Never EVER doing it again!

Hva denne uken i The Big Apple vil bringe vet jeg lite om nå (i skrivende stund et sted i luftrommet over Canada), men jeg gleder meg til å omgås alle de andre som i år har valgt å ta turen over dammen med oss. Oppdraget består i bunn og grunn i å sørge for at de alle, enten de har løpt mange maraton før, kanskje til og med mange maraton i New York, eller de begir seg ut på de magiske 42,2 kilometer for aller første gang, skal få et så flott løpseventyr som mulig.

Spesielt gleder jeg meg til å høre noen av alle de forskjellige bakgrunnshistoriene. Hvorfor har de valgt å legge ut på denne reisen? Ikke konkret denne reisen til New York nødvendigvis, men hva det er som har drevet dem frem til å ville løpe så langt? Hvordan har de forberedt seg. Hvor har de eventuelt løpt før og hvilke planer og mål har de fremover?

Allerede på Arlanda fikk jeg hilse på en fascinerende maratonløper. Mer erfaren enn de fleste. Han har løpt maraton i alle USAs delstater. Nå holder han på med å løpe maraton i 50 forskjellige land. Komplett sjukt selvfølgelig – og det går naturligvis rett hjem hos en målelskende maratonnerd som meg. Anders Forselius blogger om sine løp på svenske Runner's World.

Mitt eget maratonløp her i New York har jeg ikke tenkt så mye på ennå. Det er befriende og deilig at fokuset er rettet mot andre ting denne gangen. Adrenalinet kommer til å melde seg tidsnok uansett. Om ikke på startnummermessen, så i alle fall søndag morgen, ute ved den mektige Verrazano-Narrows-broen.
Lang dag og stor omveltning. 
Fra 03:30 ventende på flybussen i et nattstille Ski...

...til 5:00 PM vandrende i støyende og livlige New York.

Den største utfordringen nå - utover å gjøre best mulig jobb for våre reisende – er å få nok søvn. Å stå opp 02:30 for å reise til en helt annen tidssone er unektelig et dårlig utgangspunkt for en søvnmessig utfordret maratonløper.

Vi får nå se.

Janicke

I publiserende stund - endelig tilbake hvor det hele startet - i eventyrlige New York!

3 kommentarer:

Anna sa...

Nyt turen, løpeturen og NY. (Ikke misunnelig i det hele tatt:-)Og har du forresten noen gang følt det så svulmende stolt av å være norsk som når du ser på de Hall of fame bildene av Grethe Waitz?
Gleder meg til reportsajer både her og andre steder. Før jeg blir voksen skal jeg også løpe NY marathon!

Astrid sa...

Lykke til! Kos deg!

ania sa...

må bare si lykke til. I skrivende stund er du på min 25 jeg føler med. Som alltid fantastisk løp med neg split også