torsdag 12. september 2013

SkiLøpet og løpsreiser - men skrekkelig lite løping

JA! SkiLøpet 2013 ble en suksess! Vi har notert oss en lang liste med forbedringspunkter til neste år, men listen over ting som var bra er innholdsrik den også. Rekorddeltakelse, oppimot 800 påmeldte til sist, og strålende vær hjalp godt.

Vi har virkelig fått erfare at løpere bestemmer seg for løpsdeltakelse i siste liten. Rundt 550 av påmeldingene kom i løpet av den siste måneden. Etter  å ha fryktet et durabelig underskudd, var det en fantastisk lettelse å se påmeldingene rase inn i stadig høyere tempo - og budsjettet nærme seg det planlagte nullpunktet - etterhvert som dagen nærmet seg. 
KØ for å få plass i SkiLøpet...WOW!

Til slutt var det faktisk så mange som ville være med på SkiLøpet at det ble lang kø foran sekretariatet allerede et kvarter før det åpnet for etteranmelding på løpsdagen. Vi hadde bare et begrenset antall plasser igjen, og tre av de fire distansene ble helt utsolgt. Snakk om luksusproblem! 
Oppvarming av barna til MiniSkiLøpet og MiniSkiLøpet 2K.

Vi har jobbet hardt og mye med SkiLøpet de siste månedene. Å arrangere løp er enormt mye mer omfattende enn jeg noen gang hadde trodd. Så da arrangementet startet, og nesten 300 barn danset med på oppvarmingen før barneløpene, var det både gåsehud og litt overskuddsfukt i øyekroken. Bak solbriller, naturligvis. 
Alle pilers mor: I år som i fjor hadde løypesjefen sørget for
relativt tydelig merking.

Det aller herligste med å arrangere løp er de glade løpere i alle aldre og mosjonsklasser. Fra de rå kanonene fra Tjalve som tok tre av fire førsteplasser rimelig greit, via supermosjonistene som ofrer alt og nesten stuper over målstreken for noen skarve sekunder - og mulig klasseseier - og de glade mosjonister som gjerne vil forbedre seg fra sist, til de ferskeste som bare har satt seg som mål å fullføre. Stort!

Basert på alle glade løpere, funksjonærer, løypevakter, publikum og andre som har bidratt faller jeg ned på at SkiLøpet ble en suksess. Ikke perfekt, men definitivt en suksess.

At selveste Ingrid Kristiansen dukker opp i siste liten, løper 10-kilometeren og skryter av løypa og arrangementet, setter naturligvis en spiss på det hele. Tusen takk til SkiJogger-kollega Erik for å ha fikset det! 
Veldig klar for å dele ut medaljer!

Når ny løpsreise-jobb og løpsarrangørhobby tar 16-18 timer i døgnet må det naturligvis gå ut over andre ting. SkiLøpet ser ut til å ende i balanse, men i familieregnskapet har jeg havnet laaaaangt på minussiden. Det samme gjelder forsåvidt søvnregnskapet. Bloggingen har også blitt ofret på løpsarrangeringens alter, og til min store skrekk har det blitt ekstremt lite løping. Den siste uken før SkiLøpet ble det ikke tid til en eneste tur. 
Et siste farvel til årets SkiLøpet 10K-løype.

Først på søndagen etter SkiLøpet ble det noe som kunne minne om egen løping. Turen ble tatt gjennom SkiLøpet-løypene for å plukke ned siste rest av løypemarkeringer... 

Med Berlin Marathon rett rundt hjøret er det en heller ubehagelig følelse at Marius Bakkens program ikke har blitt fulgt i det som må sies å være en nøkkelperiode. 
Et knippe svært gode løpsarrangører og løpebuddies 
- Stig, Knut Olav, Mona og Mette - på vei hjem fra jobb.

Jeg er veldig usikker på hvor mye jeg kan rette opp der, men det ble i alle fall en langtur hjem fra jobb denne uken. Og om jeg kommer meg i seng nå så orker jeg forhåpentligvis intervaller i morgen kveld. 

Bare én ting å gjøre; Natta...

Janicke

7 kommentarer:

Silja sa...

Vel blåst til et særs bra arrangement; Skiløp seiler opp blant de mest velorganiserte løpene!! Veldig moro å være med ;-)

Og det er i grunn godt at vi verken må, eller frivillig velger, å jobbe så lange dager 365dg i året - eller hur? ;-) Etter en slik sjau er det bare å prøve som best man kan å puste ut, hente seg inn og Berlin - det går som det går det - tvi tvi!!

Siri sa...

Syns dette var utrolig bra Janicke - gratulerer masse med nok et vel gjennomført arrangement!
Bøyer meg i støvet for dere i SkiLøperne:-)

Løypa er hard og nådeløs, men rammen rundt er hyggelig og fin. Så, vi kommer vel tilbake da...

Kan hende en uke eller to med for lite/ingen løping er akkurat det som skal til for å få overskuddet til å løpe igjen. Det er en konstruktiv måte å se "problemet" på!

GRATTIS!!!

lettbent sa...

Takk Silja! (c: Ja, man kan ikke leve slik over for lang tid. Det roer seg litt snart (selv om jeg er veldig god til å fylle opp med nytt så snart tid frigis)... Jaja. Lærer vel en gang.

Siri: Løypa er ganske tøff, men det er jo bare å sakke farten da, hehe (as if det noen gang er en vurdering for en løper).
Kanskje er det bra med noen uker (løpe)hvile, kanskje betyr det ingenting. Ryker persen i Berlin denne gangen også, så har jeg slått meg til ro med at det blir flere muligheter. En eller annen gang kommer jeg under den magiske grensen. Tusen takk for gratulasjon for SkiLøpet - stor stas!

ania sa...

Du er definitivt en supermenneske. Du har ingenting å frykte i Berlin så mye og så bra som du løper blir det en suksess uansett og kanskje mye hvile er det du trenger. Jeg er virkelig misunnelig på jobben din, må være fantastisk å ha sin hobby og kanskje mer sin " passion" som sin jobb. Men ja det blir nok mye jobb spesielt når man vil gjøre det bra. Lykke til i Berlin og klap degselv på ryggen det fortjenner du

Espen Molund sa...

Gratulerer med vel gjennomført arrangement!! Var kjempemoro å løpe! Kommer garantert med neste år også, de med kone og barn som deltagere også :-)

lettbent sa...

Ania: Nope, ikke noe supermenneske. Bare litt vel flink til å påta meg mer enn jeg egentlig bør - og sette litt hårete mål... Jobben er topp! Nesten så jeg må klype meg i armen. Og Berlin - det får bli som det blir. Det har vært vannvittig mye å gjøre med både jobb og SkiLøp, og det måtte bare bli sånn. Jeg angrer ikke. (c:

Espen: Tusen takk!! Så gøy at du var med - og det er jo veldig stas når hele familier blir med. Da har vi lykkes med vårt mål om at SkiLøpet skal være for alle! (c: Vi skal gjøre det vi kan for at neste års arrangement blir enda bedre, og vi har naturligvis bestilt like bra vær igjen. Velkommen tilbake! (c:

Frk. Løpeskjørt sa...

Gratulerer med et fantastisk arrangement. :) Løpeskjørt.no er tilbake neste år.
Om du og Stian er i samme pulje i Berlin, får dere backe hverandre. Han skal vel kanskje også under 3.30. :)