søndag 18. august 2013

Testing utenfor komfortsona

De siste årene har jeg vært så heldig å få teste en del forskjellige løperelaterte produkter. Løpesko, løpesokker, KT-tape, løpe-/skihansker, løpejakker og mer til. Det er gøy å teste, men det tar også en del tid når produkter skal bedømmes rettferdig, ærlig og skikkelig.

For tiden tester jeg for eksempel en mengde løpe-/sportsbh'er. Rundt tjue stykker skal løpes med, vaskes, og så løpes med igjen. Deretter skal hver og én vurderes og beskrives. Hva er bra? Hva er mindre bra? Hvilken er best? Gøy, men tidkrevende. Når det i tillegg skal filmes og fotograferes kan slike teste-oppdrag kreve et steg, eller fem, utenfor komfortsonen.

Jeg var heller ikke fullstendig komfortabel da et nytt løpeplagg skulle testes på gårsdagens løpetur. Som en av de heldige utvalgte på Team Løpeskjørt.no får jeg av og til teste noen av Løpeskjørt.nos produkter. For eksempel caps.
Kul caps.

Min om lag ti år gamle løpecaps er utvasket og frynsete, så det passet ypperlig med en ny caps. Ikke bare er det genialt for skjerming mot sol, det skjermer også godt mot regn. Det er jo ikke noe problem å løpe i regnvær, men det er veldig irriterende og ubehagelig når det pisker mot, eller renner ned i, øynene. En caps løser problemet.

Denne capsen, kalt Race Day, fungerer akkurat som den skal. Skjermen er stor og...vel...skjermende og stoffet er tynt med god ventilasjon. Størrelsen justeres enkelt og greit med borrelås på strammebåndet. Den gamle capsen havner i søpla nå.

Å teste caps er jeg dog rimelig avslappet til. Det var ikke den som var utfordringen på gårsdagens tur. Der dreide det seg om et hittil uprøvet type plagg! Det er ingen hemmelighet at skjørt lenge har vært et favorittløpeplagg. I sommersesongen bruker jeg knapt annet. En løpekjole derimot.
Dare to wear? Feighetsmoment én: Har aldri sett noen andre løpe med kjole.
Feighetsmoment to: Ettersittende strechplagg over mage og rumpe... Hjelp!

Det hadde antakelig vært "tryggere" med en helsvart løpekjole, men kjolen Wonder Girl Dress med Aberdeen print så så flott ut på modellen på løpeskjørt.nos nettside. Modell er modell. Det er noe ganske annet å ha den på selv - og å granske det hele i speilet med selvkritisk blikk.

Produktvurderinger skal dog ikke påvirkes av et utfordret selvbilde. Fakta: Kjolens fasongen er kjempefin, og den innsydde bh'en har en smart lomme i fronten. Praktisk for oppbevaring av små, flate ting som for eksempel kort, penger, eller en liten musikkavspiller. Kanskje til og med en telefon, men det har jeg ikke forsøkt. Min kjole er i (amerikansk) small og bh'en skulle passe for A-, B- og C-størrelse. Jeg bruker vanligvis B og synes at bh'en fungerte bra, selv om den godt kunne ha vært et hakk tightere.

Ettersom selvtilliten var utfordret ble den første testturen lagt til mindre folketette områder: Skogen.
Neida - ikke i nødvendig ærend, bare et illustrasjonsbilde på at den
første løpekjoletesten ble utført i det (forholdsvis) skjulte. 

Så langt har alle løpeskjørtene jeg har brukt - og sett - hatt en innebygget tights. Det hadde naturlig nok blitt knotete å få på seg en kjole med tilsvarende tightsløsning. Her må man ordne noe selv. Jeg forsøkte først en vanlig, kort løpetights under, men synes det ble for klumpete med tykk strikk rundt livet når kjolen er såpass ettersittende og "avslørende". Det beste er nok en nettere type tights enn de jeg har, eller bare en løpetruse. Man vil jo helst unngå tydelige sømmer som vises gjennom kjolen.
Ok da! Tester man så må man vel vise produktet også. 
"Avslappet" posering.

Etterhvert som kilometer ble tilbakelagt slappet jeg mer av, og den siste delen langs bilvei ble forsert uten alvorlige kvaler. En løpekjole ser tross alt ikke stort annerledes ut enn en tettsittende topp og skjørt i samme mønster.

Til syvende og sist er konklusjonen (etter første tur) at det å løpe med kjole er særdeles komfortabelt. Fysisk sett. Den er helt uten ubehagelige strikker eller sømmer så det kan umulig være noe som over tid vil kunne gnage. Det er absolutt mulig at kjolen får bli med på maraton en dag.

Jeg må bare bli litt tøffere først.

Janicke

22 kommentarer:

Lille søster sa...

Jeg har sett på akkurat denne kjolen på Løpeskjørt.no. Kjempefin. Men det er jo litt uvanlig å løpe i kjole. Foreløpig. Men forhåpentligvis blir det snart helt normalt:)

lettbent sa...

Om du og jeg begynner så er det jo et steg på veien, så kanskje andre følger etter. (c;

Silja sa...

Du kledde kjolen veldig godt! :-)

Anne-Brit sa...

Jeg har også sett på kjolen, men skjønner det kreves litt mot til å løpe med den. Men du kledde den kjempe fint!

Tone sa...

smashing!!

lettbent sa...

Silja, Anne-Britt og Tone: Takk! Tar det med som drivstoff i mot-oppbyggingen. Og Anne-Britt; om både du, Lille søster og jeg våger å fremme løpekjoler så kan vi starte en bevegelse! (c;

Frk. Løpeskjørt sa...

Så tøff! Takk for test! :o)

Du skal få en shorts til å ha under også. Må bare få pakket dem ut først. Har to forskjellige, så da kan du teste om de føles bedre under enn den du har.

Og jeg stjeler bildene. ;o)

lettbent sa...

Skulle bare mangle Toneklone. Veldig gøy å teste, har bare godt av å "kvinne meg opp" av og til. Har fått utfordre meg selv en del i det siste, og det har jeg bare godt av. Kjolen er jo veldig stilig!! Prøver gjerne shorts. Og stjel i vei - all yours! (c;

Siri sa...

Kjempefin Jancike! Men jeg trodde ikke du var så pinglete:-)

Hilsen hu i supergirldrakta - haha

lettbent sa...

Haha, Siri - men du er jo smågal Positivt ment. (c: Veldig kult med folk som tør, så jeg vil veldig gjerne tørre selv. Burde egentlig være herdet nå - bretter meg ut ganske bra her på bloggen tross alt. (c;

Frk. Løpeskjørt sa...

Godt du kvinner deg opp når jeg ikke tør selv. :P Men jeg bør kanskje få meg en løpekjole, jeg også. En kunde skrøt veldig og sa den var sååå behagelig å ha på. :)

Neste blir glitterskjørt? :P

Trudes trening sa...

Utrolig kul. Jeg ble inspirert til å prøve løpeskjørt av deg, kanskje må jeg slå til med en kjole også...

lettbent sa...

Tone og Trude: Skulle tro vi har en god mulighet for å normal-gjøre kjoleløping når vi er så mange som egentlig har lyst. Dress up your run! :cD

Heming Leira sa...

Classy running Lettbent! Du er herved kvalifisert som Norges representant i Sheila Sprint!

http://www.bbc.com/travel/video/roads-less-travelled/20130802-pt-1-australias-sheila-sprint

Anna sa...

Skjeønner du er skeptisk. Men du kledde den da!
PS. ikke til bratte motbakkeløp kanskje? ;-)

lettbent sa...

Heming: Sheila sprint kombinerer barfotløping med kjole: Jeg stiller! (om noen betaler billetten, hehe)

Anna: Takk, takk. Tja, det ser vel ekstra morsomt ut i motbakkeløp egentlig. En dame i kjole som freser det hun kan opp bakkene. God underholdningsverdi. (c:

Endorfinlykke sa...

Først: du ser fantastisk ut!
Husker jeg syntes løpeskjørt var ultrateit for bare få år siden. Nå digger jeg dem. Det er når man får vent seg litt til tanken. Kjolen ser faktisk veldig behagelig ut, men det er viktig at det ikke føles trangt. Kanskje blir det en sort en på meg etter hvert..?

lettbent sa...

Takk Marit! Hva man synes er teit har ofte med om hva man er vant til har jeg lært meg. Skjørt er kult, og det er ingen grunn til at man ikke kan løpe i en egnet kjole. De spiller jo tennis i kjoler... Denne kjolen er/føltes absolutt ikke trang - selv ikke i small. Tenkte vel heller at den godt kunne vært litt tightere for "hold-in" effekt, hehe. Myk og behagelig! Just do it! (c;

Ingalill. sa...

Siden jeg fremdeles ikke helt har omfavnet løpeskjørtene (uten å ha prøvd selvfølgelig, her hegner man om sine fordommer -), ser jeg helt klart fordelen med kjole. Ihvertfall for de mer omfangsrike (moi), man slipper jo helt gnagende strikker og tilhørende gnagsår.
Litt skeptisk til innebygd bh, jeg trenger solide saker med ironhold (gleder meg derfor til bh-testene dine). Ellers er jeg enig i at du så sprek og lekker ut. Jeg ser for meg en hale av urbane bygdetullinger som prøver å holde følge og segner om, desperate av lyst og kjærlighetsorg, når de innser at du slettes ikke har tenkt å stoppe etter 42km og faktisk har tenkt å løpe opp det fjellet!!

lettbent sa...

Ingalill: Om du noen gang skriver en bok så må du fortelle det. Jeg skulle veldig gjerne lest den. (c;

Anne Berit sa...

Den var jo kjempekul! Kunne tenkt meg en sånn jeg! Ikke til denne årstiden riktignok, men det blir jo vår og sommer igjen får vi håpe...

Jeg har to ting å innvende - lårene vil jo gnisse mot hverandre og med shorts under kan man vel nesten like gjerne løpe i shorts og singlet? Og - innebygget bh? *tørker lattertårer* Det er totalt ubrukelig for meg i alle fall. :o) Men kjolen var knalltøff!

lettbent sa...

Kjoleårstiden går nok mot slutten nå. Hadde håpet å kunne vurdere den i Berlin, men tror det blir i kjøligste laget. Vi får se...

Jeg brukte faktisk bare en boxer-aktig, sort løpetruse under. Det funker fint. Det blir for mye å ha tradisjonell løpeshorts under. Hadde ikke noe problem med at lårene gnisset - selv om lårene definitivt er store nok. Kanskje det ville blitt et problem dersom jeg ble veldig svett, jeg vet ikke. Men med en boxer-truse er det potensielle problemet eliminiert.

Man kan naturligvis bruke shorts og singlet, men det er jo ikke like moro som en kjole da. (c;

Innebygget bh egner seg kun for svært, svært få, men lommen den hadde foran på bh'en fungerte overraskende godt - også til en forholdsvis tung iPhone. Det er litt av grunnen til at jeg gjerne skulle brukt kjolen i Berlin. Hmmm. 5 grader og kjole på morgenen...