fredag 2. desember 2011

Komprimert førjul

Den 2. desember. Barnas kalender henger potent og fristende på kjøkkenveggen og vekker klåfingre og spente blikk hver gang den er innen synsfeltet til husets pygméer. Ååå så godt jeg husker hvordan det var - og ooo så gammel jeg hørtes ut nå - men på tampen av tretti-noe blomstrer fremdeles den barnlige julegleden opp i fullt monn ved inngangen til desember; Julepynt, julemusikk, juleforberedelser - bring it on!
Velfylt kalender til jentene.

Dette er måneden jeg blir sentimental og småbløt. ABBAs Happy New Year tar nesten knekken på meg. Blanke øyne og klump i halsen. Svunne tider, tilbakelagt barndom, ny generasjon som drar innpå. Hjelpes! Godt det bare er i desember.

På denne tiden i livet har julegavependelen for lengst svingt nådeløst og endelig. I den stadig like enorme haugen med gaver under treet finnes det bare noen veldig få merkelapper med mitt navn på. Heldigvis! For hva skulle det egentlig vært inne i de gavene? Med mindre man kunne pakket inn noen håndverkere og lagt dem under treet er det ikke stort som trengs eller ønskes. Og det man faktisk ønsker seg vil man helst velge ut selv, enten det er klær, kjøkkenutstyr (klassiker for voksne) eller pyntegjenstander. Jo, gavekort er supert å få og blir ofte gaveløsningen fra meg, men særlig personlig og spennende julegave er det ikke. Hva er poenget om vi bare utveksler gavekort? Dessuten er ingenting så julegave-kostnadsdrivende som "lettvinte" gavekort, og det er fort gjort at julestemningen i stua blir anspent - både for giver og mottaker - når den ene er "gjerrigere" enn den andre.

Så har man altså blitt netto julegavegiver og innkjøpslisten er både lang og tidkrevende. Er det ikke da bare rett og riktig at nissemor på handletur unner seg noe? Jeg hadde stålsatt meg før dagens besøk på XXL; det skulle bare handles julegaver til andre. Men med ett hang den rett foran meg og flagret flørtende med en prislapp som viste 400 kroner mindre enn det lappen for samme produkt viste på G-sport i går: 2XU kompresjonstights.

Jeg vurderte i cirka to sekunder før den raskt og smidig - nesten av seg selv - havnet under en av de andre, større, gavene som allerede hang over armen. Der holdt den seg ute av syne, inntil den som troll av eske dukket opp igjen ved kassa og medførte en ikke ubetydelig økning i totalsummen.
Førjulsgave til mor. Hvem trenger vel gaver under treet når
man er så flink til å skaffe gaver selv?

Til mitt forsvar skal det sies at dagens omfattende julehandel føltes mye hyggeligere med denne førjuls-gaven i posen.

Vel hjemme ble jeg imidlertid litt bekymret; Hadde jeg fått feil størrelse? Det stod da vitterlig M på esken, men tightsen ser mer ut til å passe til 10-åringen. Det blir antakelig en treningsøkt i seg selv å ta den på.

Første test blir med SkiLøperne i morgen tidlig. Er den virkelig så behagelig og god som alle skal ha det til?

Janicke

11 kommentarer:

Silja sa...

Noen slike førjulsgaver må man bare unne seg! :-)

Det ER en treningsøkt å ta dem på og det skal være en treningsøkt å ta dem på! ;-) Det heter seg også at man skal gå ned en størrelse om man er ca midt mellom to størrelser eller sagt på en annen måte: står du å vakler i troen på om du skal velge M eller S så skal du altså velge S. Lykke til og håper du blir fornøyd med valget :-)

lettbent sa...

Unne seg: Ja, ikke sant? (c: Takk for tips med hensyn til størrelse. Testet den på nå og det var absolutt ikke noen treningsøkt, og jeg fikk ikke den mer kompresjonsfølelse av den enn av mine andre tights. Ergo: bytte. Da får den ikke være med på tur i morgen (ettersom turen går før butikken åpner). Takk igjen og god helg. (c:

Silja sa...

Ja.... jeg var litt redd for at M kom til å bli litt stor for deg men det er bra at du kan bytte! ;-) Er det den tightsen som heter "elite" som du kjøpte? uansett: når du får riktig størrelse så håper jeg du blir fornøyd! Gog helg ;-)

Anna sa...

Jeg har landet på kjøpekalender med sporadiske smågaver. Klarte ikke å farte rundt i butikker å være kreativ 24 x 2 nå.
Tightsen er gull, kompresjonseffekten er jeg usikker på. Men den føles som second skin og er absolutt verdt å lure med seg :-)

ania sa...

denne tigtsen er også min gaveønske. Mannen min alltid spør hva jeg ønsker til Jul og vanligvis er det ingenting. Denne gangen hentet jeg brosjyre med kompresjonsprodukter. Kanskje han tar hintet hvis ikke må jeg handle selv!

lettbent sa...

Silja: S satt litt tightere ja. Får teste den i morgen eller mandag. Den har ikke "Elite" i navnet, men han i butikken bedyret at det var den samme teknologien, bare ny modell. Hva vet vel jeg.

Anna: Har egentlig lyst til å kjøre kjøpekalender selv, men det er liksom den kosen da. De får bare åpne "fin-kalenderen" annenhver dag, men 24 gaver er jaggu nok det også. Jeg er spent på testing av 2XU'n nå (c:

Ania: Den ser i alle fall kul ut. Du burde jo ha gode muligheter for å få det du ønsker deg i år når du aldri tidligere har ønsket deg noe. Ellers funker det altså fint å være sin egen nisse også, hehe.

Lille søster sa...

Ja, dette er jo et fint gaveønske til jul!
Så fin julekalender dere har!

Anne-Brit sa...

Mye moro med gavekalender, men verre å fylle den når barna blir større. Dyrere også... Gave til seg selv hørtes helt supert ut, og en så flott en da!

lettbent sa...

Lille søster: Ja, bør føres på ønskelisten (men har ikke testet den ennå da). Kalenderen er fin den. Tenkte det var en god idé, men den har kostet meg mer tid og penger enn planlagt...

Anne-Brit: Ja, den er ille nok å fylle nå. Krever både kreativitet og kroner, men de setter jo sånn pris på det. (c:

Unknown sa...

Ønsker rapport når du får prøvd den riktige størrelsen på treningstur. Disse Xene løper jo rundt både her og der, og jeg har sett både verdensmestere og sofagriser i samme tights. Om ikke annet, så er den kanskje veldig behagelig med god passform? Dét er jo tydeligvis for mye å forvente av mye trengingstøy.

lettbent sa...

Siri: Har nå testet 2XU både på mølle og utendørs, og det kjennes virkelig ganske bra ut. Hvorvidt det har noen reell effekt på noe som helst, eller bare kjennes bra ut å løpe med skal jeg ikke si ennå. Den er i alle fall god å ha på.