torsdag 22. desember 2011

Å hugge i stein

Veldig snart har samtlige av inneværende års 365 dager passert. Neste etappe - totusenogtolv - er rett rundt hjørnet. På beste "same procedure"-vis skal gamle mål oppsummeres og vurderes, og nye mål for alvor hugges i stein - eller i alle fall beskrives på tilsvarende bindende vis her på bloggen.

Oppsummering og vurdering av 2011
For ett år siden satte jeg opp mål for 2011:
 1. Fortsette med treningsprogram.
 2. Løpe mindre på asfalt og "leke" mer.
 3. Delta i flere løp (Sentrumsløpet raskere enn 44:57, Göteborgsvarvet på ca 1:40, delta i SRM, Nordmarkstraveren, Oslos bratteste, Fredrikstadmarka rundt og Follotrimmen, gjennomføre Hytteplanmila på 42 minutter, og sist og desidert størst: Berlin maraton under 3:30).
Punkt én og to er greie: Treningsprogram er fulgt og det har også blitt mer variasjon i treningen, både når det gjelder underlag og løpsøkter. Så lenge jeg synes at det er gøy å løpe må man vel også kunne si at det er "lek".

Punkt tre er definitivt godkjent; Mens det ble fire gjennomførte løp og en knusende DNS i 2010, har det i 2011 blitt elleve løp pluss et skirenn. De konkrete deltakelses- og tidsmålene har i stor grad også blitt oppnådd, selv om det ikke ble noen SRM, Nordmarkstraver, Oslos Bratteste eller Follotrimmen. Det, og at målet om sub 3:30 i Berlin ikke helt ble nådd, er i grunn flisespikkeri.

Endelig vurdering av måloppnåelse 2011 er dermed: Godkjent!

Steinhugging - målene for 2012
2011 ble et fantastisk løpsår. Opplevelsene har vært så mange og overveldende at jeg ved flere anledninger har måttet klype meg i armen. Vil 2012 kunne måle seg med det? Tiden vil vise, men det er så mange ting som allerede er planlagt at det nye året har alle muligheter til ikke bare å måle seg - men til og med toppe -  2011. Årets motto: Alt er mulig!

De tre hovedmålene for 2012 er:
 1. Nummer én er åpenbart å nå fem maraton før jeg ubønnhørlig vipper over i førtiårene. London og Stockholm er booket. Den siste av de gjenstående tre maratonløpene ser foreløpig ut til å bli Palma de Mallorca. Ulempen med Palma er at den krasjer med Hytteplanmila, som er sannsynlig åsted for oppnåelse av hovedmål nummer tre. Jeg vurderer derfor Frankfurt Marathon som går en uke senere.
 2. Hovedmålet er tøft nok, men mål nummer to er det virkelig hårete målet: maraton på rundt 3:20 og med det kanskje en plass på listen over de 300 beste norske kvinnelige maratontidene gjennom tidene. Det vil kreve mye og riktig trening!
 3. Det tredje målet er antakelig like hårete som det andre: mila på under førti minutter. Her står det om en champagneflaske, og mer skal ikke til for å trigge konkurranseinstinktet for fullt. Jeg nå sub førti før SkiLøper-kollega Knut Olav gjør det. The race is on!
Dette er de tre store målene for 2012, men det eksistere naturligvis tilleggsmål:
 • Helårs-distansemål 1: 3.000 kilometer.
 • Helårs-distansemål 2: 3.650 kilometer, altså i snitt en mil om dagen.
 • Delta på Follotrimmen 2012.
 • Være med på flere løp enn i 2011.
 • Teste et motbakkeløp.
 • Opprettholde løpelykken!
Dette skulle være nok å bryne seg på. På med løpeskoene!

Janicke

14 kommentarer:

Silja sa...

KNALLBRA!!! Og så håper jeg å se deg på SRM også; du kan feks ta det som en lek ;-)

Anna sa...

Hu hei for et år, ingen grunn til å stoppe nå! Ser at triathlon deltakelse ikke er med i planene, men du må jo spare noe til 2013 også! Godt og sprekt nytt år!

lettbent sa...

Silja: Ja, SRM må det bli i 2012! Litt lek, og antakelig jakt på stadig forbedring, hehe.

Anna: Triathlon blir nok litt i overkant i 2012 har jeg innsett. Men selv om noe er hugget i stein kan det være plass til mer på steinen da... (c:

Astrid sa...

Inspirerende :) Gratulerer (igjen, det kan ikke sies nok ganger!) med et fantastisk 2011, og lykke til med neste år!

Astrid sa...

PS. Men hva med Oslo maraton?

lettbent sa...

Takker. (c: Jeg går for 10 for Grete i stedet for maratondistansen i Oslo. Jeg vet ikke om de endrer traseen mer i år, men den som har vært høres bare så kjedelig ut... Skal du?

Astrid sa...

Ja, jeg er påmeldt, og er veldig innstilt på at den IKKE er kjedelig og at det blir stort å løpe maraton på hjemmebane ;)

Unknown sa...

You can do it! Er spesielt opptatt av sub 40 på mila. Det er mitt store løpemål, men trenger nok enda et år eller to med mange kilometer i beina før det er realistisk. Du, derimot, nærmer deg jo veldig.

Er kjempeimponert over hvor mye du senket 10km-persen din i 2011. Tre og et halvt minutt?! Det er jo vilt, og betyr at sub 40 er godt innen rekkevidde. Champagnen blir din!

Løping er så gøy!

lettbent sa...

Astrid: Det er selvfølgelig du som har rett innstilling. Ok, jeg skal ikke si endelig nei til Oslo Maraton ennå - det hadde jo vært kult å ta en i Norge også. (c:

Siri: Sub 40 på mila er knalltøft men kanskje... Hadde glemt at jeg hadde satt sub 42 som mål for mila i 2011 ved inngangen til året. Trodde kanskje ikke på det - men det gikk. Forbedring på to minutter er jo mye lettere enn tre og et halvt...eh... (c;

Du har jo godt tempo inne, så med målrettet trening er du nok ikke langt unna selv. Du får henge deg på champagneutfordringen (c;

Og JA: Løping ER så gøy!

ania sa...

Imponerende mål!, Hvis det er noen som kan klare det så det er DEG!,,

Mia sa...

Så gode mål for 2012! Stå på=D

lettbent sa...

MIa: Takk (c:

Ingalill. sa...

Har helt gått glipp av denne posten. Juleforvirret. Må selvfølgelig henge meg på alle andre og ønske lykke til. Nå er det en til som har lest og vil huske til evig tid - da kan det skje!

- og så er jeg overlykkelig over at enda flere blir 40 -))

Godt Nyttår!

lettbent sa...

Ja, det har vært litt juleforvirring fo meg også. Bloggerne har tatt litt juleferie også tror jeg, så jeg har ikke hatt helt oversikt over nye innlegg. (c:

Med din gjennomlesing ble det vel hugget inn et ektra utropstegn også. Dette kommer jeg ikke unna - ei heller førtiårsdagen. (c:

Godt nytt år!