lørdag 9. juli 2011

På (nesten) nye veier

Nå skal det bli så utrolig godt med nye omgivelser, nye veier og stier! Det har blitt mange kilometer den siste tiden, og det er ikke til å komme fra at enkelte ruter er litt...vel...utløpt. Det blir i alle fall fint med et avbrekk - og endatil et avbrekk i solen. I morgen blir det riktignok hviledag; tidlig flytur og obligatorisk feiring av feriestart er sjelden en god oppvarming til løping.

Morgenstemning mellom Puerto Pollenca og Alcudia.

Det krever disiplin å løpe på sydligere breddegrader på denne tiden av året:
  1. Tidlig start er avgjørende. Varmen kan ta knekken på de fleste, både overoppheting og dehydrering truer. Visstnok tar det omlag to ukers trening i varmen for å venne seg til den. To uker? Da blir jeg skikkelig god på å takle varmen når vi er tilbake. Noe sier meg at jeg ikke får stor nytte av det... Det er absolutt best å løpe tidlig på morgenen før varmen slår til for fullt. Det betyr imidlertid at man bør komme seg i seng i noenlunde tid kvelden før.
  2. Drikke! I år har jeg, i motsetning til i fjor, med drikkebelte. Regner med å bruke det uansett lengde på turen. På lengre turer - om det blir noen - blir det også energitilskudd med i drikkebeltevesken.
  3. Akseptere at man ikke tar rekorder når gradestokken viser nesten tretti plussgrader. Rolig distanse blir det nok mest av, muligens ispedd litt fartslek. I ferien er målsetningen å holde treningen ved like, ikke å løpe lenger eller raskere.
  4. Forsøke å finne et treningssenter med tredemølle - og airconditioning.
Same procedure as last year...

Utover dette får jeg bare være våken på kroppens signaler - og nyte ferien. Det er tross alt ikke i disse to ukene grunnlaget for høstens større og mindre mål blir lagt.

God sommer! (c:

Janicke

7 kommentarer:

Silja sa...

GOD SOmmer:-)

Frk. Løpeskjørt sa...

God sommer, Janicke!

Team Cameltoe sa...

Er du på Mallorca? Dit skal jeg i august. Håper på å finne fine løpeområder. Skal til Alcudia, og da vil jeg være midt i treningsopplegget mitt om kneet ikke er på bærtur.

Kos deg masse, og god sommer.

Endorfinlykke sa...

Åh, så herlig med ferie og sydligere breddegrader. Med noen løpeturer innimellom blir sommeren perfekt!

Imiike sa...

Å så herleg med ferie og løping på Mallorca! Kjenner meg godt igjen på bildet,mellom Alcudia og Pollenca, der sykla eg på Halvironman i mai i år;)
Landskapet på den kanten av Mallorca er jo fantastisk, det må vera utruleg inspirerande med nye omgivelsar.
Og deileg å kunen kjøle seg ned i havet etterpå...
God ferie, og hugs å ta og legge ut mange fine bilder *sukk* :)
Det er fiiint i Alcudia...

lettbent sa...

Det er virkelig ingen sak å ha god sommer på en plass som denne sammen med familie og venner. Har forelsket meg både i Mallorca generelt, og denne plassen (Port de Pollenca) spesielt.

Camilla: Det er ikke noe problem å finne løpeområder her. Håper kneet ditt blir bra så du får gledet deg over løping langs Middelhavet!

Imke: Ja, sykling er helt klart noe å gjøre her også. Veldig mange spreke syklister! Må være ganske perfekt på alle måter. Halvironman er rått! Må ha vært flott å gjøre det her.

Astrid sa...

God ferie! Håper du koser deg og både får løpt og hvilt deg :)