torsdag 16. desember 2010

Budsjettet som røk

Det ble veldig langt mellom budsjett og regnskap sist uke. Jeg førte kjekt opp rundt 70 kilometer som målsetning. Resultatet ble beskjedne ti.

Å få hund i hus er krevende, men når de to barna i huset - som aldri er syke - begge får omgangsyke i tillegg, samtidig som en enorm mengde skal gjøres på jobb - ja da blir det i overkant. Alt annet måtte vike. Løping, blogging, juleforberedelser - alt ble lagt til side.

Jeg har savnet å skrive blogginnlegg, og det er ingen tvil om at jeg har opparbeidet en stadig økende stressmengde i forhold til julen, men jeg blir simpelthen desperat og aggressiv av å ikke få løpt. Etterhvert som dagene går føles det som om formen smelter bort (tross kulda) og løpsselvsikkerheten går opp i frostrøyk. Jeg blir nesten redd for å begi meg ut på tur igjen.

Heldigvis finnes SkiLøperne - løpegruppa som gjør det umulig å bli sittende i sofaen på tirsdagskveldene. Det ble redningen. Tirsdagstreningen ble første løpetur på en uke og det var nydelig! Lettbents mentale helse gjennomgikk en akutt helbredelse, og både pågangsmot og løpsvilje ble umiddelbart restituert. Fra vekkerklokken slo seg på kl 06 i dag til jeg sto i løpetøyet i lett regnvær (!) tok det bare femten minutter.

Kun to SkiLøperøkter igjen i år. Det vil si, dersom meterologene har rett blir det bare én; det er meldt minus 20 grader førstkommende tirsdag. Da får det bli mølla i stedet.

SkiLøperne stiller opp i julen...

Med siste juleavslutning for barna unnagjort i dag håper jeg at skuldrene kan senkes, og at jeg kan finne tid til å kjøpe julegaver, juletre, julemat - gjøre ferdig julekortene, kjøpe julemat og alt annet som skal til for at det kan bli riktig god jul hos oss neste fredag.

Janicke

3 kommentarer:

Astrid sa...

Løpetur kvart over seks om morgenen, det vet jeg nesten ikke hva jeg skal si til... :) Men godt du er tilbake igjen, både med løping og blogging! Håper dere får gjort juleforberedelsene uten for mye stress & mas. Her blir det meste gjort i siste liten - som vanlig :)

Anne-Brit sa...

Imponert over løping kvart over seks-i dette mørket og atpåtil regn!Bra!

lettbent sa...

Opp som en løve og ned som en fell. Vet ikke om det skyldtes overilt løpetur på morgenkvisten. Men, ny uke - nye muligheter, og nå begynner jeg jammen å blir klar for/til jul også. (c;