søndag 5. desember 2010

Bare delvis frivillig hvileperiode

Å få en valp i hus er fantastisk koselig - og enormt krevende. Det er på og av med ytterklær en haug av ganger - og når det er så himla kaldt som det er nå, så blir det en omfattende prosess. Hele tiden må man være på vakt og lære nykommeren hva som er lov og ikke lov. Og så må man gi masse kos og ros. Lille Tindra har lagt en varm labb på mye en stor bolk av tiden min, så det har blitt veldig lite igjen til det som det er mulig å kutte ned på; løping, blogging og arbeidet med mitt nye firma.

I Stockholm forrige helg ble det bare tid til en tur, men det var da også en supertur! Runden gikk ned gjennom stan og rundt Djurgården. Det var tidlig morgen og veldig stille, selv i Stockholm by.

Det så litt kaldt ut for denne karen. 
Idylliske omgivelser - Djurgårdskanalen.

Erfaring har lært meg at løpeturer på morgenen er best i komfortfart, så jeg løp på følelse og glede. Det var imidlertid mye glede, for tilbake i leiligheten - 15 kilometer senere - var snittiden 4:54. Kanskje det er Stockholm marathon jeg skal satse på...   
Nypiggede sko.

For 300 kroner får man pigget opp gamle sko på Löplabbet. Det anbefales! På blank is skal man fortsatt ferdes med varsomhet, men på pakket snøføre får man mye bedre grep med disse piggene i sålen. 

Dressed to run.

Etter SkiLøpernes ukentlige tirsdagstur ble det ingen (!) løping før i går tidlig. Utetemperaturmåleren har tatt kvelden i kulden, men etter å ha luftet lille Tindra skjønte jeg at det var nødvendig å kle seg godt. For første gang tok jeg stillongs under løpetightsen og kledde på meg etter alle vinterløpekunstens regler. 

Med hodelykt og refleksvest løp jeg Eikjolrunden - og tross alle klærne bet kulda. Lykta blinket noen ganger i starten, og jeg mistenker (ja, for jeg har jo ikke lest bruksanvisningen) at det betyr at batteriene er i ferd med å ta slutt. Også Garmin begynte å klage over dårlige batterier underveis, og iPhone nektet å ta bilder. Den slo seg av i protest. Elektronikkens sammensvergelse? Heldigvis holdt både lykt og klokke hele veien, og egentlig er jeg glad for at temperaturmåleren ikke virket. Hadde den gjort det ville det ikke blitt noen tur; Minus 17 er egentlig kaldere enn min løpe-i-kulde-grense.

Har lykkelig konstatert at det er ensifret antall minusgrader og et ti-centimeter-tykt lag fersk snø i dag. Det ligger an til en ny fin tur! 

Tindra 4,5 måneder - kanskje ikke ulv i fåreklær,
men en liten ramp med engleutseende, det er hun.

Og det blir stadig færre uker til Tindra kan bli med på tur.

Janicke

10 kommentarer:

Anna sa...

Nydelig hund! Det er pes med valp i begynnelsen, nesten som å få ett barn, men det går seg til. Så kan du glede deg til en trofast følgesvenn på mange lange løpeturer til sommeren. Ja etter at du har lært hunden å løpe med deg så klart. Tispe er et godt valg på løpeturer, da hannhunder har en tendens til å snuse og markere på ALT!Og så blir ikke skumle mørke stier fullt så ille en sen høstkveld lenger.

lettbent sa...

Pes er det, og vi hadde aldri gjort det om hun var i vanlig overtagelsesalder (ca 8 uker). Hun vet at det ikke er do inne, og spiser "bare" tre ganger om dagen. Hun viser i alle fall gode tendenser med hensyn til løping når vi løper litt på turene vi tar - og hos oppdretteren har hun blitt vant til å gå løs. Hun kommer når vi kaller på henne. Virker generelt veldig lærenem - selv om hun har litt tungt for det når det gjelder å sjekke hva som er på kjøkkenbenker, i vinduskarmer etc... Noe må man jo ha å jobbe med, hehe.

Ingalill. sa...

Nydelig hund!!
- og veldig fin hodelykt, anbefaler du?

Anne-Brit sa...

Å så herlig hund. Irske settere er flotte Gled deg til å få med deg en fin løpekompis som alltid er villig til å være med!

Astrid sa...

Tindra er helt fantastisk vakker!

Håper du fikk deg en fin tur i dag - ikke fullt så kaldt som de foregående dagene heldigvis.

Endorfinlykke sa...

Fins det ikke noe negativt med pigging av sko? *Skal vurderes*. Ny valp er vel omtrent som ny baby, har jeg hørt?
Du har virkelig høyt tempo på vinterføret!

lettbent sa...

Ingalill: Anbefaler hodelykten - den funker kjempebra. Trodde det skulle bli plagsomt å ha batteripakka på bakhodet, men tenker ikke på det. Sitter godt utenpå lua.

Anne-Brit: Ja, Irske settere er nydelige, og det er deilig med en hund som er såpass rolig inne og aktiv ute. Hun har godt potensiale for å bli en god løper. (c:

Astrid: Det var deilig med litt "lunere", tok til og med av lua på sluten - reine vårfølelsen...eller kanskje ikke helt det.

Marit: For meg er det ikke noe negativt med pigging av sko. Dette var et par som jeg ikke lenger brukte fordi de var ganske slitt. Nå har de fått et nytt liv som vintersko. Hund er definitivt litt som baby - men det går seg til etterhvert. Akkurat nå er det ganske krevende igrunn...men det var jeg også (nesten) forberedt på.

Anne Mette Lie sa...

Nydelig hund! :-)

Runningman sa...

Hei!
Flott løpekamerat du har fått deg! Skulle tro at hun vil klare å holde følge med deg. Sånn etterhvert... hun er jo bare et barn ennå... :-)
Kan informere om at maratonløypa i Berlin ikke er særlig innbydende pr. nå. Det er visst vinter her også, om enn lite snø. Julemarkedene gjør sitt beste for å holde meg varm, men glühwein holder bare SÅ lenge (julemarkedene måtte bare sjekkes ut). Håper arrangørene fikser skikkelig sportsdrikk til september...
For én gangs skyld er det også tilbud på sko her i byen: Kayano til 110 Euro og Asics Trainer til 105. Hmmm... jeg som hadde bestemt meg for ikke å bruke mer penger på sko i år... Men du verden så über-dempede Kayano'ene ser ut, etter å ha løpt en stund med alt annet.

Håpr minusgradene spiller på lag med deg fremover, og at julestresset tillater noe løping innimellom!

lettbent sa...

Runningman: Skal love deg at den hunden klarer mer enn å holde følge. Hun har beundringsverdig mye energi i den lille kroppen. (c:

Ah, så du er i Berlin. Kan tenke meg at det finnes mange bedre ting å gjøre der nå enn å løpe maraton ja.

Nye løpesko; Man har en egen liten skjult pengepott for løpesko vet du. Jeg synes man skal unne seg det - så lenge man også bruker dem (c; Go for it!

Det har blitt litt lite løping på grunn av barns sykdom ++ men nå tror jeg at jeg er "on track" igjen.

Håper du kjøpte sko og har fått brukt dem. (c: