tirsdag 27. januar 2009

Mitt lille univers

Løpevenninnen min, Sassa, har reist hjem til husse og matte, så nå løper jeg igjen alene. Slik det føltes i dag (men dette kan forandre seg fort) er jeg overbevist om at jeg skal klare å fortsette løpingen. Dagens løpetur var veldig bra, jeg begynner å komme i god form igjen.

Uten fokus på Sassa og hennes potensielle snuseturer i grøftekanten får jeg tid til å se mer på omgivelsene, og kjenner igjen at det er noe spesielt ved å bo der man har vokst opp. Å fortsatt tråkke gatene man tråkket når skoene var ti nummer mindre. På mange av løpeturene mine løper jeg forbi husene jeg har bodd i, hagene jeg har lekt i, veiene jeg har gått, løpt og syklet til venninner ... og til kiosken for å kjøpe Bugg. Kanskje er følelsen sterkere fordi jeg har bodd andre steder en del år før jeg flyttet tilbake. Det har i og for seg vært litt blandet. Det er hyggelig å se igjen andre som enten har blitt boende, eller har flyttet ut og kommet tilbake, slik som meg. Noen er det ikke nødvendigvis så hyggelig å se igjen, og enkelte er det litt pinlig å se igjen etter ungdommens krumspring...

Igjen møter jeg mine medelever fra barne- og ungdomsskolen på den samme gamle skolen igjen. Men nå er det barna våre som går der. Det føles veldig rart å være foreldregenerasjonen der jeg selv var barn, og det er rart å se hvor forskjellig vi foreldre har eldes. Stort sett synes jeg egentlig at vi holder oss godt, men mange har lagret noen flere kilo fett og mistet mye av sine fyldige 80-tallsmanker. Det siste er kanskje like greit.

Jeg liker å tro at jeg ikke er stedsbunden, men jeg trives veldig godt i mitt lille lokale forstadsunivers. Hadde jeg synes det var like bra om jeg bodde på andre siden av byen, eller andre siden av landet? Hm, jeg vet ikke. Det er så mye som skaper dette universet mitt. Familiemedlemmer bor her, venner bor her, barnas venner, skole og barnehage. Det er vel bare å innse at denne kjærnefamilien har slått røtter. Forhåpentligvis er det røtter som kan tåle å tas opp og settes ned andre steder - om det skulle bli aktuelt.

Ingen kommentarer: