onsdag 10. juli 2013

Intervallbonanza

Korte og Lange. Få og mange. Sone to, tre og fire. "RunRec" og "super strides". Åh så tungt! Åh så forbausende godt.

Intervallregimet har nå blitt overholdt sammenhengende i to uker. Etter gjennomføring av denne ukens resterende to (av tre) intervalløkter blir det ny pers i antall intervalløkter på én uke. Ganske sikkert månedspers også. Kanskje til og med kvartalspers... *kremt*

At denne formen for trening er nyttig har jeg aldri tvilt på, men frykten for ubehaget og det viljetærende slitet ved å løpe fort trigger en fantastisk kreativitet i produksjon av unnskyldninger. Jeg kan i løpet av skremmende kort tid komme på et vell av glitrende grunner til å erstatte intervalløktene med koselig og smertefri komfortsoneløping.

Noe av det som antakelig gjør intervallopplevelsen bedre nå er at intervallfarten styres etter pulsen; Jeg løper intervallene mye mer kontrollert. I tillegg må jeg innrømme at det er litt kult å variere øktene med så mange forskjellige typer intervaller som Marius Bakkens program legger opp til.
Papirbiter holder styr på intervallene.
Fort gjort å glippe i tellinga når pulsen er høy.

Det har blitt "hoppe av og på intervaller" på mølla. Kjappe én-minuttere i høy sone er liksom enklest slik. Det har også blitt seige seksminuttersintervaller i superidyllisk, svensk landskap og utfordrende kombinasjonsintervaller på tartandekke.

Puls- og fartsgrafene fra øktene er mye morsommere å studere enn grafene fra andre økter.


Stilig! 10 x 4 minutter med to minutter hvile mellom intervallene.
Første tre minutter i sone to, siste minutt i sone tre.

Ti fire-minutters intervaller er krevende, men egentlig mest mentalt. 

Jeg har i grunn vært overraskende inspirert og optimistisk til intervalløktene nå, selv om det fremdeles er de deilige, avslappende komfortsoneøktene som gir den virkelig store løpegleden. Det har heldigvis blitt noen av dem også.
Testing av nye, herlige løperunder med pappa og ektefellen i 
Nyhamnsläge, Sverige.

Gratiskilometergjengen i Oslo har ikke tatt ferie og endelig klaffet det med kalenderen igjen. Søndag morgen bar det til Hakadal for sosial langtur tilbake til Oslo.
Headed for Hakadal. Løpeskjørtet på og drikkesekken fylt 
- og Boston-Virrataene får være med på sin første lange langtur. 

Populært tiltak. Vi er ganske mange som vil ha gratiskilometer og
er villige til å stå opp tidlig søndag morgen for å sanke dem.

Underveis.

Hvor komfortable og gratis de siste kilometerne ble kan nok diskuteres, men - som alltid med gratiskilometergjengen - fikk vi en strålende tur og hyggelige, nye bekjentskaper.

Ved Sinsenkrysset forsvant folk i forskjellige retninger, mens Marit og jeg fortsatte nedover mot Oslo S.
Oslo-losen Marit.

Det kunne fort ha blitt noen virkelig dyre, ekstra kilometer på tampen om jeg ikke hadde hatt Marit som los, men vi kunne til sist stoppe klokkene på drøyt 33. Ikke gratis, men forholdsvis billige.

Beina har vært nokså møre etter denne turen. Mulig det var vel ambisiøst å løpe såpass langt med Virrataene. Mulig varmen gjorde turen tøffere. Mulig det bare er på tide med en hviledag. Uansett har jeg unnlatt å tenke på at det veldig snart skal løpes veldig mye lenger og veldig mye mer oppover.

Det blir tid nok til å tenke på det siden...

Janicke

6 kommentarer:

Frk. Løpeskjørt sa...

Jeg er misunnelig på både løping og gratiskilometer. Mine løpeskjørt blir bare brukt til å tusle rundt i hagen. :P Men i dag SKAL jeg ut på en liten tur. SKAL!

Og kan jeg låne bildet av Oslo-losen?

lettbent sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
lettbent sa...

Det er jo bra at løpeskjørtene kan brukes til flere ting da. Tusling i hagen høres joi kke ille ut det heller. (c;

For min del kan du godt låne bildet av Oslo-losen, så lenge Marit synes det er ok.

Ingalill. sa...

Fra 1minuttere og møllehopping til (liksomgratis) og 33km er jo et ganske stort hoppe. Jammen et allsidid program du følger.
Inspirerende som alltid
, og god sommer!

Eivind sa...

Hei Jannicke. Hvem er det som drar i gang disse "gratiskilometerne"?

lettbent sa...

Hei Eivind. Det er Espen Ringom og Christopher Aalholm som er primus motor'er. Du finner gruppen på facebook, bare søk på "Gratiskilometer". (c: