mandag 12. november 2012

Premature vårfornemmelser

November! Den ene av årets to tøffeste måneder (februar er den andre). Det er mørkt, surt og enten vått eller kaldt. Tidvis veldig glatt. Tidligere i livet kunne det faktum at november er bursdagsmåneden min lette de blytunge tretti dagene noe. Etter hvert som antallet tilbakelagte bursdager har steget har den oppmykende effekten dessverre gradvis avtatt og til sist gått helt i oppløsning. November er noe herk, enten man løper eller ei.

Så hva passer da bedre enn fornemmelser av vår? Jeg griper fast i enhver lille opplevelse, planlagte aktivitet eller gjenstand og skviser løfter om bedre, varmere, lysere og lettere tider ut av dem:
Løpssesongstart 2013!

1. Påmeldt til sentrumsløpet 2013! Vi snakker 27. april og løpssesongstart. Jeg assosierer blå himmel, en stor, varmende sol og ditto stemning i byen. Kanskje sub 40... (kjempetrygt å tenke det nå, det er tross alt utrolig lenge til).

Mon tro om dette er sub 40 skjørtet.

2. Innkjøp av nytt løpeskjørt. I lang tid har jeg hatt lyst på preppy-skjørtet hos Løpeskjørt.no. Det blir en stund til været tillater bruk av det, men det skal minne meg på at det kommer bedre (års)tider.

Av med jakka og opp med glidlåsen.

3. Uventet behov for avkledning. I november sjekker jeg sjelden yr.no. Det er liksom ikke noe poeng, svaret er uansett bare en eller annen grad av grått. På den annen side kan temperaturen variere ganske mye, og på søndagsmorgenturen var det et vesentlig høyere antall plussgrader enn forventet. Vinterløpejakke og ulltrøye ble i overkant vitnerlig; plagg måtte tas av og åpnes opp. Velvillig lot jeg meg rive med av assosiasjonene til de første turene når man kjenner solen varmer på våren.

Flere vårfornemmelser har jeg ikke funnet denne uken, men jeg skal fortsette å lete. I mellomtiden er det bare å ta november, og den kjipe nord-siden av året, for det den er og gjøre det beste ut av det. En skikkelig offroad-tur over stokk, stein og myr i marka med løpegruppa for eksempel.
På vei til Gaupestein i sørmarka. De første våte partiene forsøkte vi å komme rundt.
Etter hvert som vi - uungåelig - ble gjennombløte  pløyde vi rett igjennom og håpet
det ikke var veldig dypt - med varierende hell.  Veldig vått og fantastisk morsomt.
Det var flere av oss SkiLøpere som måtte "nedpå" i løpet av turen til
Gaupestein, men hvordan jeg klarte å stupe, med påfølgende rulle,
da vi kom ut på flatmark er fortsatt uklart. Skitten fra topp til tå og med
sand i munnen. Heldigvis var det bare stoltheten som ble lettere skadet.
Gratis energisticks - dersom det skulle knipe...

Nesten halvvegs i november nå.

Janicke

7 kommentarer:

Trudes trening sa...

Akkurat det jeg trengte - påminnelser om at det faktisk kommer lysere tider etter november, selv om det om 5 dager er bursdagen min:-) Vestlandet, les Sandnes, kan by på én soldag mellom 10 regndager, ikke det lystigste intervallet... Ha en fin mandagskveld - når det for en gangs skyld var sol og opphold, er jeg jo støl som bare det etter 59,2 km og løping står nok ikke på agendaen før tidligst onsdag...(irriterende med de siste 800 m) etter gårsdagen...

Anne-Brit sa...

Det blir bedre når snøen kommer og det blir skiføre!

Unknown sa...

Smart å tenke sånn! Som regel blir det vel mer tenking den andre retningen påde fleste av oss ;)

Unknown sa...

Smart å tenke sånn! Som regel blir det vel mer tenking den andre retningen påde fleste av oss ;)

lettbent sa...

Trude: Det virker utrolig nå, men det kommer lysere tider. Vi får ta det positive ved bursdager til hjelp, og glede oss over alle lysglimt i denne mørke, fuktige tiden. Den gjør i alle fall at vi setter ekstra stor pris på våren, når den etterhvert melder sin ankomst.

Anne-Brit: Ja, selv jeg som gjerne beholder løpeskoene hele vinteren er enig i det! Håper på skiføre også i Ski.

Guro: Heller altfor fort mot det negative ja, må ta meg selv i nakken for å endre kursen. Det gjør jo ikke ting bedre på noen måte å fokusere på det negative. (c:

ania sa...

Jeg er veldig glad for denne November. I dag var det faktisk 10 grader og glimt av sol. Det var deilig å løpe. Jeg hadde på planen 17 km, men ville egentlig enda mer. Synd å kaste bort så fint vær. Har også tenkt på neste år. Sentrumsløpet er et mast. Håper det blir bedre enn i fjord. (skal ikke regne med å få vann ved 5 km)

lettbent sa...

Ania: Du har rett i at løpeføret ikke har vært så galt. Det er bare at det er så mørkt, og så er det så lenge til vår. Sentrumsløpet er viktig på våren. I år løp jeg ikke "for meg selv" så jeg kjenner at jeg har en jobb å gjøre neste år. Man trenger egentlgi ikke vann på mila - da skal det være varmt. Men arrangøren bør naturligvis sørge for å ha det uansett. (c: