fredag 15. juni 2012

I form i Oslo?

To uker med litt ymse trening kulminerer denne helgen i iform-løpet. Etter denne 10-kilometeren blir det ganske mange uker til neste organiserte løp og det er i grunn helt greit med en pause nå. På mandag initieres prosjekt "Oslo sub 3:30".

Iform-løpet ble arrangert i Oslo for første gang i fjor, etter å ha blitt organisert i Sverige og Danmark tidligere (om jeg husker rett). Dameløp er annerledes enn blandingsløp, men de har sin sjarm. Da jeg skulle delta i fjorårets løp var jeg skeptisk, men det ble en merkelig dag i positiv forstand. Å vinne reisegavekort på 15.000 kroner FØR startskuddet kan anbefales.
Følte i grunn at annonsen for iForm-løpet 2012 snakket
direkte til meg. Kunne ikke annet enn å melde meg på
.

Å få oppleve sånn vinnerlykke to år på rad kan man naturligvis ikke forvente, men den Garmin 610'ern som noen skal vinne i morgen hadde passet meg ypperlig. Min kjære Forerunner 305 har fulgt meg trofast i over fem år, men ting tyder på at den nærmer seg pensjonsalder. I Stockholm, om lag fire kilometer før mål, skrek den til om dårlig batteri. Ettersom den var fulladet da jeg slo den på et kvarter før start betyr det at batteriene holder i under fire timer. Det holdt denne gangen, men holder det til høstens maraton? En mulighet er å la Garmin presse meg til å løpe stadig fortere; Kampen mot batteriet liksom. Men nei, det blir nok en Garmin-anskaffelse i løpet av sommeren.

I fjor var iForm-løpet ikke en full mil. I år er traséen lagt om, så da regner jeg med at den er bedre målt. Kartet over løypa gjør meg imidlertid litt nervøs. Det ser ut til å være et hav av muligheter for å løpe feil. Mitt hovedmål er derfor å løpe rett vei (og treffe rett mål). Tidsmessig har jeg tidligere satt sub 40 minutter som mål, men det sparer jeg til Hytteplanmila. I morgen tar jeg løpet som det kommer.

Det går en del andre løp denne helgen også. Det blir forhåpentligvis en flott dag både for debutanter og mer erfarne løpere i Nordmarka Skogsmaraton, i Drøbak arrangeres Blomstermila og det er garantert mange andre løp rundt om også. Så til alle - kjente og ukjente - som skal til pers denne helgen:

LYKKE TIL

- og husk å ha det gøy!

Janicke

14 kommentarer:

Mia sa...

Kampen mot batteri er alltid gøy - slik som min gamle mp3 med oppladbart batteri som holdt i knappe 60 minutter. Det var jo før drømmen om maraton, da jeg trente som oftest 60 minutter eller mindre, men husker det alltid var kamp om å komme seg hjem før batteriet gikk ut!
Var med på Iformløpet i fjor, kjempekjekk opplevelse!

Frk. Løpeskjørt sa...

Da ses vi!

Og teit spørsmål: Om du skal ha løpeskjørt i morgen, og om det er et av "mine" - hvilket skal du da ha? (Vi kan jo ikke plutselig dukke opp i likt, haha!)

lettbent sa...

Mia: Hehe, på musikken kunne det være en idé (c: Litt skummmelt med klokka dog. Er litt blant dem som mener at en ikke-dokumentert tur ikke kan regnes som en tur, hehe.

Toneklone: Jepp. Ikke et teit spørsmål, jeg har planlagt å ha på Skirt on the run. Liker det så godt - og det andre løp jeg med i går. Var det det du tenkte å bruke?

Ingalill. sa...

Hadde vært kriminelt om du droppet det løpet - tenk på alle som melder seg på bare for å se DEG.
Iformjannike -)

Jeg skulle egentlig løpt, men sliter med mitt, fryktelig irriterende, men jeg tenkte både på iformerne og skogsmaratongjengen da jeg igår subbet rundt i skogen på 7km/t med 180 i puls. Neste gang!

Lykke til.
Iår vinner du!
(både løpet, hederen og 610)

Frk. Løpeskjørt sa...

Mulig klokka kan være litt skummel å bruke i dag uansett. Forsvaret eller hva det nå var, driver og tester noe så GPS-signaler kan være ustabile i to uker fremover. Dermed kan jo klokka kanskje være litt nytteløs om det plutselig skulle slå inn.

Da tar jeg rosa løpeskjørt. Usikker på om jeg tar Runningskirts eller Skirt Sprots. Tror det blir Running Skirts, for litt variasjon. :o)
Det sto mellom det og Skirt on the Run, så da tenkte jeg du kunne velge for meg, haha. Vil få fram Skirt on the Run, og da er det jo perfekt at du har det på! :o)
Tenk så fine bilder det blir å legge ut på Løpeskjørt.no. :oD I tillegg vinner du sikkert hele greia, tror jeg! I hvert fall topp 3. Ikke for å legge press på deg altså. :oP

lettbent sa...

Ingalill: Hihi - iForm-Janicke - antakelig bedre kjent som hun lett ukomfortable med det fårete smilet i iForm-annonsen... Har virkelig ikke tid til dette løpet i dag, men som du sier - det ville vært kriminelt å stå over. Har jo betalt en god sum for å slite meg gjennom 10 kilometer, tross alt. Håper du har fått hentet goodiebag'en din/fått noen til å hente den for deg. Bedre enn ingenting liksom. 180 puls i rolig tempo høres foruroligende ut!!

Ingen seier i dag, regner med å gå hjem like tomhendt som jeg reiser dit - og det er heeelt greit. (c;

Toneklone: Hmm, tar ikke sjansen på å ikke ha med GPS heller (håper tross alt ikke at jeg bruker nær fire timer på dagens mil, hehe). Har blitt veldig flink til å sjekke distanse på klokka mot kilometermarkeringer så eventuelle GPS forstyrrelser skal ikke få ødelegge.

Glad for å kunne hjelpe til med valget. (c: Skal forsøke å være presentabel for eventuelle bilder, eh... Men ikke forvent noen seiersbilder, var i trygg avstand fra løsvinneren i fjor mener jeg å huske. Dessuten kommer jeg til å løpe feil dersom jeg er først i løypa, hehe.

Frk. Løpeskjørt sa...

Haha, det er sant. Å ligge langt foran i iForm-løpet KAN jo være en risiko i de gatene der. Der BØR det være ekstra godt merket.
I et sånt løp ligger jeg som er treig godt an, for jeg har alltid da folk rundt meg, om ikke 10 km-løperne, så 5 - når de tar meg igjen, så jeg er trygg på å ikke løpe meg bort. :oP

Lille søster sa...

Lykke til!!
Jeg skal løpe den lokale jentebølgen i dag. Det har regnet og regnet, men nå titter sola fram.
Så kanskje det blir løpeskjørt (fra løpeskjørt.no:))

ania sa...

Takk for i går. Det var hyggelig å møte deg. Du er mit store forbildet!!! Ble imponert når du bare tok ledelsen og spreang av gåret i Oslo i går. Fantastisk resultat også. Bra å høre at også du tenkte at det var tøft i de bakkene

linda sa...

Hei! Bra løpt i går :) Tror du løpene var nøyaktig målt? Min endomondo viste ganske feil... eller så var løypa (5 km) litt lengere?! Vet du? :D Linda

Trudes trening sa...

Garmin 610 er super:-) Men min sluttet plutselig å lade her for noen uker siden, og da jeg leverte den til reparasjon, kom det bare mail med at jeg får en ny - looking forward to it, ikke det samme å bruke endomondo-app, selv om det også funker til en viss grad. Uten at jeg har hørt noe om tider, så tyder kommentarene ovenfor på at du gjorde et godt løp i går:-) Grattis! som for mange andre, er du også et forbilde for meg (og flere av mine løpevenninner) Ta det til deg;-)

lettbent sa...

Lille søster: takk og takk det samme på etterskudd hehe. Håper det ble løpeskjørt på deg også (må sjekke blogg for "historien om", hehe).

ania: Hehe, stort forbilde du. Ikke særlig imponerende å slite slik, men takk for tilliten. (c: Du løp et godt løp selv. De bakkene var nær ved å ta knekken på meg. Det var veldig hyggelig å omsider hilse på deg!!

Linda: Takk! (c: Gikk det bra for deg? I motsetning til i fjor tror jeg 10 kilometeren var veldig nøyaktig i år. Min Garmin målte løypa til 10,03 km! Brukte du iPhone eller lignende til å logge turen på Endomondo? Min erfaring er at det ikke blir like nøyaktig som GPS-klokker.

Trudes trening: Det blir nok 610 på meg da. Ditt skryt føyer seg til det jeg har hørt fra andre brukere, og så har jeg hørt utrolig mye skryt om Garmins kundeservice (har ikke hatt behov for å benytte den selv). Det er i alle fall uaktuelt å bytte til noe annet enn Garmin.

IForm-løpet ble veldig tøft gitt, men ganske bra tross alt (akkurat publisert beskrivelse av det hele).

Å ta til seg det å skulle være et forbilde sliter jeg med, men det er stort - og veldig motiverende - å høre (lese)! Så tusen, tusen takk!

Astrid sa...

Ja til ny 610! NÅ! :D

lettbent sa...

Forskuddsbursdagspresang til meg selv... :cD Får se når skattepengene kommer.