fredag 18. mai 2012

Maratonmodning

Å legge skoene på hylla - om enn bare for noen dager - er en utfordring. Men dagene fra Follotrimmen sist onsdag til denne ukens økter med SkiJoggerne og SkiLøperne ble tettpakket av (løpefrie) Göteborgsopplevelser, jobb og organisering av SkiLøpet og ga lite rom for bekymringer om formtap.

Jeg hadde nok håpet at den første turen ville være fantastisk lett, litt sånn "yiiihaaa, endelig tilbake!"
Helt slik ble det ikke, men drøyt tjue sosiale kilometer var definitivt godt for både kropp og sjel.

I et forsøk på å være hakket klokere enn før tok jeg løpefri den påfølgende dagen, men to løpefrie dager på rad var komplett uaktuelt. På selveste nasjonaldagen bar det ut i fuglekvitteret i god tid før den lille viseren pekte på syv.
Godrunden på fersk og frisk nasjonaldag.

Det føltes latterlig lenge siden sist jeg løp den faste runden rundt Eikjol, og gjensynsgleden var stor. I alle fall fra min side. I tillegg til de morgenkvikke fuglene, noen tilsvarende morgengretne kuer (etter rautingen å dømme) og et lettskremt rådyr så det ut til at de fleste andre holdt på med sitt innendørs.
Løping har mange positive sider; Etter løpeturen bet ikke nasjonaldagslogistikkstresset på meg, og det var en usedvanlig fornøyd og festkledd versjon av familien som halvannen time senere bega seg ut i grunnlovsdagen.

Etter dagene med skoa på hylla, og månedens høydepunkt tilbakelagt, vokser fokuset på neste mål seg sterkere; Om to uker er jeg i Stockholm.

Er jeg klar?

Nei, så absolutt ikke!

Men på mandag blir det første, siste og eneste langtur mellom London og Stockholm marathon. Rundt 27 kilometer fra Oslo til Ski. Satser på at jeg føler meg moden etter det.

Janicke

3 kommentarer:

ania sa...

Du presser deg skikkelig. Mange maraton på kort tid. Kroppen ble nok sliten. Men jeg tror at den løpetid du tok hjelper! Du trenger ikke akkurat flere laaangeture. Du har trent nok. Du får se du blir skikkelig sugen på å løpe i Stockholm. Det blir fantastisk opplevelse. Vi skal beseire Stockholm om to uker.! Lykke til. Må si godt å høre fra deg, begynte å bli bekymret

Ole Arne sa...

Godt og høre at du har tatt løpeskoa og bloggen ned fra hylla. Begynte og bli litt lenge siden siste blogg inlegg, trodde neste du hadde tatt en laaaaang pause.... Tror det var kjempe lurt og slappe av litt, og ta det med ro, altså: gå ned på løpte km, pr uke. Selv om jeg har helt andre km i uka og månden, gjorde jeg det akkuratt det samme, slappet av, tok det med ro og halverte løpte km i 2 uker. Så tok jeg en hard intervall økt 6 x 1000, total 10km med oppvarming og nedjogg. 2 dager senere satte jeg pers på 5000 med 3:25. Trodde ikke mine egne øyne.... Så du burde innføre ett nytt begrep "Hvile seg i form". Det ser jo ut til at du gjør litt av dette... Stockholm blir moro, med masse overskudd....

lettbent sa...

Ania: Skal nok ikke gjenta dette med to maraton i løpet av så kort periode. Håper jeg klarer å bygge meg selv mentalt og fysisk til Stockholm. Må innrømme at jeg gleder meg til å ha en lenger periode før Oslo. Men, la oss beseire Stockholm først!! :cD

Ole Arne: Neida, ingen laaang pause verken fra blogg eller løping. Var i ferd med å utvikle abstinenser for begge deler, hehe. 6x1000 er real økt! Tenker å kjøre noe kvalitet i morgen, har prioritert bare koseløping så langt etter pausen. Hvile seg i form høres bra ut, så lenge jeg fårløpt litt også.