onsdag 21. desember 2011

Helg midt i uka

Takket være et møte ble det en snarvisitt til Stockholm på tampen av året. Ettersom møtet skulle være onsdag morgen ble avreisen satt til tirsdag ettermiddag og *vips* hadde man en ypperlig mulighet til å kombinere business og pleasure; både middag på stan og morgenløpetur i Lill-Janskogen med pappa, i tillegg til møtet som var reisens hovedmål.
 Fine og rolige løpsomgivelser et steinkast fra storbyen.

Tirsdagsmiddagen ble inntatt på restauranten hvor tre, forhåpentligvis veldig lykkelige, SkiLøpere skal feire vel gjennomført Stockholm marathon i juni. Deilig, italiensk mat er en sikker vinner når alle kroppens matlagre er tømt så ettertrykkelig som etter 42,2 kilometer. Maten fungerte også - muligens med unntak av amaronen som ble drukket til maten - alldeles ypperlig som brennstoff til onsdagsmorgenturen. Vi kom oss ut i en nyvåken og vinterkald Stockholm by klokken halv åtte, og nøt den morgenfriske luften mens vi pratet om alt mulig og nesten umerkelig tilbakela en mil.

Atter ti kilometre til årets løperegnskap. Inspirert av Birger sjekket jeg hvor langt jeg har løpt hittil i år, og om det er en naturlig mengde jeg bør forsøke å nå før året er omme. Fasiten (Garmin Connect) sier 2.840 kilometer. Det fine, runde tallet jeg gjerne skulle nådd er dermed 3.000. I så fall gjenstår 16 mil fordelt på de siste elleve dager, noe som innebærer rett under halvannen mil hver dag. Absolutt ikke umulig, og det kribler litt både i ben og hode, men nei, jeg skal nøye meg med 2.900 i år. Med jobbing i julen og sosiale aktiviteter nesten daglig skal jeg holde meg til planen om rolig opptrapping ut året, og i steden ha 300 mil som minimum distansemål for 2012.
Motiverende post fra Berlin.

Motivasjonen for neste år fikk en liten ekstraboost da diplom og resultater fra Berlin Marathon dukket opp i postkassa. Da gjorde det ikke så mye at jeg ikke fikk navnet mitt blant de norske Berlin-løperne i Kondis' resultatliste - selv om jeg nok, litt beskjemmet, må innrømme at jeg har en barnslig glede i å finne navnet mitt på disse resultatsidene. Vel, ikke annet å gjøre enn å løpe fortere og kjempe om høyere plasseringer neste år. (c;

Janicke

19 kommentarer:

Silja sa...

Godt jobba!! Sjukt bra! :-) God jul og lykke til med milsluking i 2012!

lettbent sa...

Og god jul til deg Silja! (c:

Ingalill. sa...

Ufattelig hvor langt du har løpt
, og i 2012 blir det selvfølgelig enda mer. Maraton er helt klart alt for kort for deg. God Jul!!

lettbent sa...

Må jo lenger neste år... men jeg holder meg nok til maratondistansen foreløpig. Litt for utålmodig for å løpe lenger enn det enn så lenge. God jul til deg også!!

Astrid sa...

Fantastisk bra. Gratulerer med et kjempegodt løpeår i 2011! Og ha en riktig god jul - vi får nyte plussgradene :)

lettbent sa...

Takk - og det har da vært et stort løpsår for deg også. Både å komme igang igjen i det hele tatt, og så fullføre Berlin på strålende vis. (c: God jul i nytt hjem!

Hela sa...

Neste gang du er i Stockholm bør du prøve Hotel Mornington i Östermalm. De har et av de beste hoteltreningssenter jeg har vært bort i. :-)

lettbent sa...

Hei Hela, og takk for tips. Faren min bor i Stockholm, så det er veldig greit å bo hos ham, men jeg vet jo om andre som skal over i forbindelse med Stockholm marathon, så jeg skal tipse dem (c:

Erik sa...

Har du husket å beregne evt. mølleøkter i kilometertallet. Garmin connect er ofte dårlige på det ;)). God jul og takk for mange inspirerende innlegg. Gleder meg til å følge deg også når juleflesket skal av. Erik

lettbent sa...

Erik: Jeg tror jeg har husket å legge inn alle mølleøkter manuelt, det er i så fall ikke snakk om mange kilometerne som har glippet. Det jeg synes er litt snodig er at mølleøktene ikke vises i RSS-feeden fra Garmin som ligger under Treningsloggen på høyresiden her. Men men. Etter jul skal jeg nok løpe det meste utendørs uansett. (c:

Hyggelig å kunne inspirere - og det blir en egen prosess å ta av juleflesket ja... Sc:

Erik sa...

Oooops...det var bare mitt juleflesk jeg tenkte på.... Håper imidlertid at jeg klarer å vise i hvert fall en beskjeden selvdisiplin foran matfatet.

lettbent sa...

Jeg skjønte at du mente ditt altså, men det er vel kun et fåtall som ikke har noe juleflesk som irriterer på den andre siden av nyttår. Det er utfordrende dager fremover, men med selvdisiplin skal det i alle fall bli en overkommelig utfordring fra 1. .... eller la oss si 2. Januar. (c;

Anne-Brit sa...

Imponerende merittliste! Da er det bare å stå på framover. Juleflesket får nok ikke tid til å feste seg hos en aktiv løper!

lettbent sa...

Takk for det Anne-Brit, det har jo vært et bra år. (c: Tror jeg skal klare å kvitte meg med eventuelt juleflesk, men det slår meg jo at med 173.283 kalorier forbrent på løping i 2011 burde jeg jo ha vært tynn som en strek. Dengang ei... Jaja.

Anna sa...

Stockholm er en så vakker by, perfekt å løpe i!
2900 km, det er lenger enn Norge på langs!?!
Jeg så faktisk etter navnet ditt jeg også, stolt over " å kjenne deg". Man får glede seg med andres medgang når det butter imot hos en selv.
Riktig god jul, vi får alle samle energi til 2012, atter et fantastisk løpeår!

ania sa...

gratulerer med vellykket løpeår. Nå skjenner jeg hvorfor jeg ikke fant deg på de lister fra Berlin maraton. Lykke til neste år.
Jeg er meget imponert. du virkelig imponerer. God Jul

lettbent sa...

Anna: Ja ikke sant! Jeg må ta meg noen løpeferier der til våren/sommeren tror jeg (c: Litt kjedelig å ikke komme med i Kondis, men, men. Ang medgang motgang er jeg sikker på at du kommer knallhardt tilbake i 2012 - og 2011 har jo vært et meget godt år for deg også. Gleder meg til å treffes ved forskjellige løp neste år også! God jul og godt nytt år til deg og familien. (c:

Ania: Takk! Med ordinært utgangspunkt og en dose viljestyrke et alt mulig! Det er min egen opplevelse av dette løpeåret. Ha en fin jul!

Birger sa...

Fantastisk bra løpeår! Ha en god jul og, om mulig, et enda bedre år i tyvetolv! Berlin, ja....hmmm...

lettbent sa...

Det skal mye til å toppe 2011, men gleder meg til 2012 uansett! Berlin er konge. Skal tilbake i 2013.

Ha en riktig god jul du også