tirsdag 2. juni 2009

Sommeren er/var her!

Året har bikket over i juni måned. Naturen har eksploderert i grønt og intens frodighet, og de siste dagene har det vært norsk sommer på sitt aller beste. Glemt og fortrengt er mørke morgener og ettermiddager/kvelder hvor flere lag med treningstøy måtte til for å holde kulden ute, og sko måtte velges ut i fra mønsterdybde - alterntativt utstyres med brodder - for å gi best mulig feste på isete og snødekket føre. De siste dagene har det holdt å hive på seg en t-shirt og shorts før man kan fly som en lett sommerbris gjennom det irrgrønne landskapet.

Nuvel, det skal vel innrømmes at jeg heller sjelden føler meg som en lett sommerbris, men i følge klokken blir farten stadig bedre. Det er da også lettere enn før å få til trening nå. Antall timer i døgnet som vurderes som løpbare er kraftig utvidet. Dagene er deilig lange og lyse. Jeg elsker vår og sommer!!

De siste ukene har jeg løpt mellom 40 og 70 km pr uke, fordelt på rolig og rask distanse, intervaller og bakkeløp. Lengste tur så langt ble en tremilstur for halvannen uke siden. Godt å ha gjennomført, men det kjentes litt skummelt at det fortsatt gjensto 12 km på en maraton. Bena føltes tunge som bly mot slutten. Heldigvis har jeg noen uker igjen å styrke meg opp på og motivasjonen er god. Selv om den hærlige sommeren vi fikk nyte de siste dagene har tatt pause i dag er de 15 ukene fremover definitivt den optimale årsperioden for oppbygging til et rekordmaraton!

Ja9que

Ingen kommentarer: